Constănțenii semnează pentru Basarabia

Categories SocialPosted on

Asociaţia Tinerilor pentru România, s-a alăturat campaniei organizate de către Platforma Civică Acţiunea 2012- “Aducem Basarabia Acasă”. Astfel, în Parcul Tăbăcărie, este amplasat un cort unde se strâng semnături pentru aceasta campanie.

“Se doreşte depunerea unei iniţiative legislative în parlament, privind statutul cetăţenilor Republicii Moldova, pe teritoriul României. Proiectul de lege, dincolo de implicațiile sale politice, privește dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state, precum și alte aspecte: obţinerea mai uşoară a vizelor de către românii de peste Prut ( acum au nevoie de 500 euro într-un cont bancar şi invitaţie); înfiinţarea în subordinea Primului Ministru a unei instituţii care să trateze Republica Moldova cu un statut special.Această campanie, poate fi considerată şi un pas pentru unirea fraţilor români, de-a dreapta şi de-a stânga Prutului“, a declarat Cristian Tănase, Preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.

După 4 zile, au fost strânse 500 de semnături. Sunt nevoie de 100.000 de astfel de semnături pentru ca initiative legislative să poate fi depusă în Parlament. Semnăturile au fost adunate de către tineri, de către voluntari, dornici să “sorbească” şi Prutul, precum a fost “sorbit şi Milcovul.
“La această campanie de strângere de semnături, s-a alăturat şi Biroul Permanent al Foţei Civice din Constanţa. Astfel, aceştia au fost primii care au spus: Da, semnăm pentru o Românie mai Puternică!”

“Mă simt onorat să pot sprijini această iniţiativă prin care îi putem ajuta pe cei din Basarabia. Îmi doresc ca acest demers să se concretizeze, astfel încât accesul în România să fie facilitate fraţilor nostril de peste Prut.” a declarat George Farauanu, voluntar în această campanie.

Până la sfârşitul lunii august, zilnic între orele 16.00 şi 20.00 voluntarii îi aşteaptă pe constănţeni şi nu numai – deoarece poate semna orice persoană cu cetăţenie română indiferent din ce localitate este.

“Mă simt mândră că sunt voluntar şi suţin această campanie. Cetăţenii din Basarabia, au fost, sunt şi vor fi “romanii de peste Prut”, suntem fraţi, doar că suntem despărţiţi de graniţe şi de proceduri politce. Romania ar fii mult mai mare şi mult mai puternică dacă am accepta unirea, lăsând la o parte orgoliile şi ce ne-ar convinge mai mult ar fi istoria României când era întreaga. Din punctul meu de vedere, România a pierdut destul. Este timpul să recâştigăm ce este al nostru. Vă invit să semnaţi pentru o Românie mai ampla şi cu o istorie mai vastă. E timpul să facem un prim pas spre unire! “ ne încurajează tânăra voluntară Lăcrămioara Soare.