Creșterea reală a salariilor în 2011, mai mică decât se anunțase inițial

Categories La ziPosted on

Creșterea reală a salariilor în 2011, mai mică decât se anunțase inițial

Creșterea reală a salariilor bugetarilor nu va fi de 15%, cum anunțaseră guvernanții, ci mai mică dacă se are în vedere și inflația, informează Realitatea TV.

Proiectul legii salarizării prevede ca luna octombrie, când veniturile erau deja diminuate, să fie luată ca referinţă pentru majorările salariale de anul viitor. În aceste condiţii, deoarece se porneşte de la o bază mai mică, la care se adaugă inflaţia, creşterea reală este mult mai mică.
Guvernanții au decis miercuri ca salariile bugetare să crească în 2011 cu 15%, după ce în iunie 2010 acestea au fost diminuate cu 25%.

Surse oficiale au precizat că octombrie este luat ca bază de calcul deoarece în această lună au fost finalizate toate măsurile de reduceri salariale.

“În anul 2011, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii, precum şi al altor drepturi în lei sau în valută ale personalului plătit din fonduri publice, aflat în plată la 1 octombrie 2010, se majorează cu 15%. Calculul concret al acestor drepturi salariale pentru anul 2011 se face astfel: cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii, precum şi al altor drepturi în lei sau în valută ale personalului plătit din fonduri publice, aferent lunii iunie 2010, se diminuează cu un procent de 13,75%”, se arată în document.

Proiectul mai relevă că acest nivel va fi menţinut până la sfârşitul anului, fără să mai fie modificat.