Crin Antonescu:Am încheiat alianţa cu PC şi Voiculescu, deşi eram convins că a avut relaţii cu Securitatea

Categories La ziPosted on

Crin Antonescu:Am încheiat alianţa cu PC şi Voiculescu, deşi eram convins că a avut relaţii cu Securitatea

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat vineri că a încheiat o înţelegere politică recent cu PC şi Dan Voiculescu, ştiind că asupra acestuia planează suspiciuni serioase şi că, personal, a avut convingerea că acesta a avut relaţii cu Securitatea.

“Eu, cu domnul Voiculescu – asum rolul major pe care îl joacă în PC- am încheiat o înțelegere politică din motive politice foarte clare, obiective foarte clare și știind că asupra lui Dan Voiculescu planează suspiciuni cât se poate de serioase. Și am avut eu însumi convingerea că, lucrând în Comerțul exterior, a avut o relație cu Securitatea. E foarte clar că înțelegerea pe care o avem, în condiții transparente, privește niște obiective politice care sunt legitime, pe care le asum și le vom duce la îndeplinire că vrea sau nu Dl Băsescu”, a declarat liderul PNL, adăugând că nu este “nici responsabil, nici pasionat” de trecutul conservatorului.

“Nu puteai – asta am crezut întotdeauna – nu puteai lucra în comerţul exterior înainte de 1990, nu puteai să fii şeful serviciului Valută în Ministerul Finanţelor înainte de 1990, nu puteai să fii rezident la Anvers al NAVROM sau ce a mai fost domnul Băsescu înainte de 1990, fără să ai o anume relaţie, aprobare sau susţinere din partea Securităţii”, a adăugat liderul liberal.