Fără farmacii în gări, mall-uri şi aerogări

Categories La ziPosted on

Fără farmacii în gări, mall-uri şi aerogări

Farmaciile nu se vor mai putea înfiinţa în gări, aerogări sau mall-uri, a decis Guvernul la şedinţa de marţi, informează Antena 3.

Motivul pentru care a fost luată această decizie este că numărul de farmacii în zonele urbane este suficient de mare, astfel că nu se mai justifică deschiderea altora mai ales în magazine mari.

Guvernul a mai decis ca prevederile privind deschiderea unor farmacii pe baza unor criterii demografice să fie menţinute încă doi ani, până la 31 decembrie 2012. Acest criteriu reglementează înfiinţarea farmaciilor comunitare în mediul urban, respectiv o farmacie la 4.000 de locuitori în Bucureşti, una la 3.500 de locuitori în municipiile reşedinţă de judeţ şi una la 3.000 locuitori în celelalte oraşe.

“În mediul urban, media este de o farmacie la 2.485 de locuitori, iar media europeană este de 3.400. Noi avem prea multe farmacii în mediul urban şi prea puţine în cel rural, este foarte greu de remodelat. Dacă erau stabilite de la început criterii pe urban şi rural, azi nu avem asemenea situaţii. Interesul nostru este de a deschide farmacii în rural”, a precizat ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.