Cum functioneaza instalatiile fotovoltaice?

Categories Timpul LiberPosted on

Panourile fotovoltaice reprezinta o alegere inteleapta pentru toti cei care doresc sa protejeze natura si sa reduca facturile la energie. Inainte de a cumpara un produs de acest gen, trebuie sa stii daca pe locuinta ta se poate monta un sistem fotovoltaic. Poti consulta un specialist pentru a afla toate informatiile de care ai nevoie.

Cum functioneaza o instalatie fotovoltaica?

Celulele fotovoltaice care se regasesc in panourile solare de pe https://sunup.ro/ reprezinta mecanismele de baza care transforma lumina solara in energie electrica. In ceea ce priveste procesul de energie solara, ne referim la soare care elibereaza particule de lumina denumite si fotoni. In momentul in care lumina solara atinge metalul semiconductor care se regaseste in panourile solare, se elibereaza electroni care genereaza curent continuu.

Panourile fotovoltaice sunt construite din celule fotovoltaice. Aceste celule sunt realizate din silicon ca si semiconductor. Generarea electricitatii se bazeaza exclusiv pe crearea unui camp electric. Campul electric este creat in momentul in care incarcaturile opuse interactioneaza. Atunci cand lumina solara ajunge la celule, electronii sunt eliberati din miscarile atomului.

In componenta panourilor solare se mai regasesc si placute metalice. Acestea reprezinta acele mecanisme utilizate pentru a permite curentului electric sa treaca prin fire. Atunci cand curentul a trecut deja prin fire, acesta va putea alimenta cu succes toate dispozitivele din locuinta.

Mai multe celule fotovoltaice sunt interconectate pentru a forma un panou fotovoltaic. In functie de marimea casei, poti opta pentru mai putine sau mai multe panouri solare astfel incat sa poti alimenta eficient intreaga casa.

Legatura dintre energia din retea si panourile solare

Foarte multi oameni doresc sa protejeze natura si sa reduca semnificativ costurile de energia electrica. Prin urmare, cea mai buna solutie pentru acestia este aceea de a instala un sistem de panouri solare. O mare parte dintre sistemele rezidentiale car produc si energie fotovoltaica se pot conecta totodata la reteaua nationala.

Pur si simplu, astfel poti deveni prosumator, ceea ce inseamna ca vei castiga si bani. Surplusul de energie se redirectioneaza catre reteaua nationala, iar tu te bucuri de un venit in plus, ceea ce este extrem de avantajos. Acest tip de conexiune nu iti afecteaza in nici un fel eficienta panourilor in ceea ce priveste casa ta.

Permite, fara nici un fel de probleme, functionarea continua si eficienta a echipamentelor din locuinta, chiar si in zilelele in care nu exista suficienta energie solara. Sistemele solare se impart in doua tipuri: sisteme solare on-grid si sisteme solare off-grid.

Printre beneficiile ambelor modele se numara costurile reduse de investitie, durata de viata lunga de aproximativ 25 de ani, mentenanta redusa, si amortizarea investitiei intr-un timp scurt. Cauta un magazin online panouri fotovoltaice de incredere pentru a investi intr-un produs de cea mai inalta calitate.

Opteaza pentru un sistem fotovoltaic off-grid

Acest sistem este prevazut cu un banc de acumulatori care au rolul de a stoca energia produsa, energie care se poate redirectiona catre retea nationala. Spre deosebire de modelul on-grid, acesta poate functiona foarte bine si fara retea. Costurile sunt destul de ridicate, insa investitia se poate recupera in aproximativ 5 ani.

Un avantaj extraordinar este acela ca sistemul off-grid este foarte eficient si atunci cand in zona in care locuiti au loc caderi de tensiune. Printre beneficii se mai numara si faptul ca este independent de reteaua electrica si este un sistem solar propus in aplicatii mici si mijlocii. De asemenea, poate oferi un back-up principalilor consumatori.

Beneficiile sistemelor de panouri solare

O parte din beneficii le-am mentionat mai sus. Insa, pe langa acestea se mai adauga si faptul ca mediul inconjurator este protejat la maxim. De asemenea, tu vei putea face economii foarte mari la energia electrica. Reducerea emisiilor de carbon este un alt avantaj extraordinar, ceea ce din nou aduce beneficii extraordinare mediului inconjurator. Asadar, ai toate motivele sa te indrepti catre un sistem de panouri solare, sistem care va aduce o contributie pozitiva intregii tale vieti.