Cum sa stiu daca telefonul meu este un telefon mobil clonat

Categories TehnologiePosted on

Achizitionarea unui telefon mobil nou se dovedeste a fi o procedura unica si speciala, deoarece inainte de a-l achizitiona a fost necesar sa se investigheze ce model era necesar si daca functiile acestuia erau adecvate.

In acelasi mod, preturile si disponibilitatea trebuiau comparate, asa ca economisirea a devenit parte din rutina pana cand dupa un timp s-a obtinut suma necesara achizitionarii, dar cand ai banii in mana si modelul in minte, se pune intrebarea. apare unde se poate obtine.

Raspunsul ar parea destul de evident: intr-un magazin oficial autorizat unde se vand telefoane mobile originale, dar din cand in cand circumstantele nu se preteaza si trebuie obtinut intr-un mod ceva mai „flexibil”, ceea ce inseamna alt loc. unde Se asigura ca este original, dar nici nu este obisnuit, adica un telefon mobil clona.

Desi nu se crede ca acest tip de situatie are loc, adevarul este ca acestea se dovedesc a fi destul de frecvente, prin urmare, exista utilizatori care au clonat mobilele in buzunar si nici macar nu stiu; asa ca aici va invatam sa faceti diferenta pentru a identifica  daca telefonul mobil este o clona.

Inainte de a incepe din plin, ar trebui sa stiti ce este un telefon mobil clonat si de ce nu este o idee atat de buna sa-l cumparati inaintea unui original.

Ce este un telefon mobil clonat?

Un telefon mobil clonat este un dispozitiv care nu apartine marcii originale a companiei si, desi suna redundant, nu este original, desi prezinta aceleasi caracteristici fizice ale unui anumit model.

La fel, tinde sa fie un telefon mobil low-cost, cu specificatii tehnice diferite care inseamna ca durata de viata a bateriei si performanta sa nu sunt la fel de lungi ca cele ale originalelor.

Priviti designul si comparati

Se stie ca fiind o clona, se aseamana total cu originalul, dar sunt cateva aspecte care ies in evidenta la prima vedere si fac productia sa total neincrezatoare; prin urmare, este recomandat sa investigati caracteristicile telefonului mobil pe care doriti sa-l achizitionati inainte de a plati pentru el.

Cu toate acestea, daca cele de mai sus nu se pot face, iata cateva dintre punctele care tind sa fie cele mai vizibile:

  • aparat de fotografiat si blit
  • Greutate si dimensiune
  • Detalii fizice, cum ar fi un nume de marca intr-un anumit loc

Utilizati o aplicatie de referinta

Ideea benchmark-ului este de a compara componentele echipamentului, deoarece, dupa cum spune traducerea acestuia (punctul de referinta), este vorba despre cunoasterea performantei functionarii acestuia prin seria de date pe care le arunca aplicatia, care vor fi analizate la afla mai multe despre capacitatea ta.

Informatia care este evaluata este cea a memoriei RAM, a calitatii camerei si a altor functii care pot fi masurate in capacitate si putere.

Pentru a face acest lucru, exista urmatoarele aplicatii care pot fi instalate pe telefoane: Antutu, CPU-Z si Geekbench; Odata descarcate, acestea sunt puse la treaba si comparate cu scorul care apare in lista Antutu, unde sunt sute de echipe, sau pe pagina kimovil.com.

Daca cifra obtinuta este mult mai mica, cel mai probabil este vorba despre un telefon mobil clonat.

Verificati IMEI si numarul de serie

Verificarea numarului de identificare IMEI  pe care il are telefonul ajuta la cunoasterea tuturor informatiilor despre acesta si daca este vorba de un telefon mobil clonat, din moment ce s-a vazut ca nu au codul respectiv.

Pentru a afla daca telefonul mobil este o clona, trebuie mai intai sa cautati numarul IMEI mentionat, care de obicei vine pe bateria telefonului sau in cutia acestuia; Daca ambalajul a fost pierdut sau aruncat, nu trebuie sa va faceti griji, acesta poate fi gasit si manual, fie pe Android, fie pe iOS.

iOS/iPhone

  1. Accesati Setari, General si Despre telefon/Informatii
  2. Odata ce ati obtinut direct numarul de serie sau IMEI, trebuie sa accesati urmatorul link.
  3. Link-ul va revizui perioada de garantie, care este important sa apara, deoarece daca in schimb exista legenda „Ne pare rau, dar acest numar de serie nu este valabil. Va rugam sa verificati informatiile si sa incercati din nou”, este foarte probabil sa fie un telefon mobil clonat.

Android

  1. Accesati Setari/Setari si Despre telefon
  2. Accesati starea si gasiti informatiile IMEI
  3. Introduceti numarul la urmatoarea adresa, si ca si iPhone, daca nu apare lista de date care caracterizeaza modelul, atunci este un telefon mobil clonat.