Dosarul “Mită de un milion de euro”: Patru persoane, arestate pentru 29 de zile

Categories La ziPosted on

Dosarul “Mită de un milion de euro”: Patru persoane, arestate pentru 29 de zile

Cele patru persoane audiate la DNA în dosarul mitei de la MAI au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, conform Realitatea TV.

Omul de afaceri Cătălin Chelu este acuzat că a încercat vineri să ofere bani, case şi maşini în valoare totală de un milion de euro secretarului de stat din Ministerul de Interne Dan Fătuloiu, cu scopul de a se interveni într-un dosar de la DIICOT.

Procurorii s-au sesizat după ce au existat două autodenunţuri – din partea lui Dan Fătuloiu şi de la fiului acestuia.

Decizia instanţei a fost anunţată de unul dintre avocaţi, care a specificat că aceasta a fost atacată cu recurs.

Potrivit avocatului, Cătălin Chelu este  acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, dar omul de afaceri nu recunoaşte aceste acuzaţii.

“Ceilalţi trei învinuiţi sunt Badea, Constantinescu si Bunu.  Ei sunt cercetaţi pentru complicitate la cele două acţiuni pentru care este cercetat Cătălin Chelu”, a mai spus avocata Ioana Ionescu.

Cătălin Chelu şi alte patru persoane au fost audiate, vineri, de procurorii DNA, în urma unei sesizări făcute de secretarul de stat din MAI Dan Fătuloiu, dupa ce procurorii DNA au organizat un flagrant.

Vineri, in jurul orei 15.00, poliţiştii au oprit în trafic două maşini de lux în zona Victoria. Într-una din maşini se afla omul de afaceri Cătălin Chelu, iar în cea de-a doua se afla Gabriel Constantinescu, un apropiat al omului de afaceri, împreună cu soţia şi copilul. Cei doi au fost duşi la secţia de poliţie pentru audieri.