Elevi constănțeni în vizită la CERONAV

Categories Cultura-educatiePosted on

Peste 300 de elevi din învăţământul preuniversitar au trecut pragul Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV în perioada 7 – 11 aprilie, în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

„Am urmărit cu încântare reacția copiilor la demonstrațiile practice pregătite special pentru ei și avem certitudinea că meseria de navigator va fi una dintre alegerile pe care le vor face în ceea ce privește cariera profesională. Este adevărat că acestă meserie este foarte comună în regiunea noastră, Constanța fiind cel mai mare port maritim din Sud-estul Europei, însă este important ca ea să fie transferată mai departe generațiilor viitoare ca factor cheie al dezvoltării economice în zonă” a afirmat Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV.

Elevii au vizitat centrul de simulare al CERONAV și baza de instruire şi antrenament, unde au asistat la diverse aplicaţii practice pe simulator, exerciţii de antrenament şi demonstraţii de salvare pe mare şi acordarea primului ajutor.