Fara restrictii In Bucuresti De Paste, In Ciuda Noilor Cerinte De Carantina

Categories SocialPosted on

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca Bucurestiul nu va fi plasat sub blocare de Paste, adaugand ca ,,doar criteriile care pot conduce la o recomandare pentru blocarea unei localitati de asezare au fost clarificate / actualizate”.

,,Nu va exista nicio blocare in Bucuresti de Pasti. Au fost publicate noile cerinte pentru blocarea asezarilor. Nu traim intr-o realitate noua; au fost clarificate / actualizate doar criteriile care pot conduce la o recomandare pentru blocarea unei localitati de asezare. Prevalenta testarii COVID-19 devine unul dintre principalii factori, alaturi de rata cumulativa a cazurilor si de rata de ocupare a spitalelor si a paturilor de terapie intensiva. De asemenea, este definit blocarea locala. Ca de obicei, o decizie de blocare se ia pe baza mai multor factori, nu in mod automat ” , a explicat Voiculescu intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook marti seara.

El a subliniat ca noile criterii nu duc la blocarea in Capitala.

,,Si nu, noile criterii nu duc la blocarea pentru Pastele capitalei la fel ca si cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anuntate ale guvernului nu se schimba. „

Explicatiile sale au venit dupa ce marti seara a fost lansat in Monitorul Oficial un proiect de ordin de modificare si completare a Ordinului ministrului sanatatii 1.309 / 2020 privind aplicarea masurilor de prevenire si continere a COVID-19. Noul ordin a fost semnat de secretara de stat a Ministerului Sanatatii, Andreea Moldovan.

Conform noilor reguli, blocarea locala poate fi aplicata pentru orase / orase / zone metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care indeplinesc cel putin 60 de puncte. Aceste puncte sunt acordate in functie de o serie de indicatori precum: numarul de teste efectuate in ultimele sapte zile, rata cumulata de 14 cazuri, tendinta acesteia, numarul de focare / cazuri totale in zonele administrative, rata de ocupare a paturilor de terapie intensiva in judet, gradul de ocupare a paturilor destinate pacientilor cu COVID-19 din judet.

La randul sau, prefectul de Bucuresti Alin Stoica a declarat miercuri ca nu a convocat o sedinta dupa ziua precedenta unui ordin ministerial care sa stabileasca criteriile de evaluare a riscului epidemiologic COVID-19 in vederea stabilirii blocarii locale, deoarece regulamentul nu modifica situatia din Bucuresti.

,,Nu am convocat o intalnire. Aceasta ordine nu schimba situatia. Am aprobat masuri pe care le vom aplica in continuare, conform celei mai recente decizii. Daca Directia de Sanatate Publica / Institutul National de Sanatate Publica fac alte propuneri, le vom discuta. Dar acum infectia este in tendinta de scadere, ceea ce inseamna ca masurile aplicate functioneaza „, a spus Stoica intr-un comunicat de presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *