O scurtă prezentare a companiei Viessmann și motivele pentru care merită să investești în produsele sale

Categories AfaceriPosted on

Viessmann este o companie germană înființată cu mai mult de un secol în urmă, de către un producător de cazane numit Johann Viessmann, în orașul Hof. În prezent, compania Viessmann produce o gamă foarte variată de produse precum: cazane termice, sisteme de cogenerare, panouri solare și panouri fotovoltaice, camere frigorifice și de răcire sau sisteme industriale cu multiple aplicații. Dar la început se axa pe un singur produs: cazanele termice și a continuat astfel pentru câteva decenii înainte să-și extindă activitatea și să deschidă o fabrică mai mare în orașul Alendorf, înaintea celui de-al doilea război mondial.

Primele fabrici din străinătate care au purtat numele companiei Viessmann au apărut mult mai târziu, mai exact în perioada anilor 1970, tocmai când la nivel mondial companiile producătoare din întreaga lume au început să se confrunte cu o criză de energie. Din cauza crizei de energie, Viessmann și-a folosit aceste fabrici în principal pentru a-și diversifica portofoliul de produse, începând să fabrice sisteme solare termice și sisteme fotovoltaice, dar și pompe de căldură.

Sistemele solare termice sunt niște sisteme speciale, care transformă energia soarelui în energie termică, iar sistemele fotovoltaice în energie electrică, ce pot fi utilizate atât în cadrul unei locuințe, cât și pentru uz comercial.

Pompele de căldură pe de altă parte, sunt niște dispozitive care folosesc căldura aerului sau energia pământului și le transformă în energie termică ce de asemenea se poate folosi în diverse moduri.

O companie mereu în pas cu trendurile actuale

În ziua de azi, compania Viessmann este recunoscută la nivel mondial ca un producător de top în nișa sa de activitate, dar și un partener de afaceri în care îți poți pune toată încrederea. Este simplu să lucrezi cu Viessmann în calitate de distribuitor, dar și alt tip de colaborator deoarece această companie pune la dispoziția utilizatorilor sistemelor ei o serie de aplicații ce pot fi folosite gratuit și prin intermediul cărora poți afla detalii despre fiecare sistem în parte, poți controla de la distanță anumite dispozitive și, de asemenea, poți comanda piese de schimb atunci când este nevoie.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să-ți faci niciun fel de griji în ceea ce privește modul de instalare sau operare ale sistemelor Viessmann deoarece poți afla totul, din surse de încredere.

Pentru aceste exemple de practică corectă în afaceri și grijă pentru parteneri, compania Viessmann a fost denumită ani la rândul Partenerul numărul I în Germania, în cadrul unor competiții naționale cu diverse criterii la care Viessmann s-a demonstrat că excelează.

Încă un lucru datorită căruia putem considera compania Viessmann o companie adaptată la cerințele pieței și în același timp o companie de viitor, este campania demarată de către directorul ei Martin Viessmann, care promovează scăderea consumului de energie la nivel mondial și alegerea unor surse de energie nepoluante, care nu afectează mediul înconjurător.

Această campanie a fost demarată în anul 2005 și datorită ei Viessmann a câștigat de trei ori premiul Sustenabilitate Germană, în anul 2009, 2011 și 2013.

Planuri de viitor în cadrul companiei Viessmann

Viessmann este o afacere de familie prin desăvârșire. Ani la rândul, conducerea companiei Viessmann a fost preluată din tată în fiu și la fel stau lucrurile și în prezent când Max Viessmann se pregătește să devină noul director.

Încă de când fiul său își trăia anii de liceu, Martin Viessmann, actualul director al companiei, l-a întrebat pe Max dacă vrea la un moment dat să preia acest imperiu și ce face ca să se pregătească pentru marele moment. Iar acest lucru i-a deschis ochii băiatului, care a urmat apoi studiile necesare pentru a putea primi un asemenea rol important și a se ridica la așteptările părintelui.

În prezent, Max Viessmann nu este doar un antreprenor talentat, ci și un business angel, cu un ochi magnific pentru start-up-urile cu potențial, în care investește pentru a le ajuta să-și atingă adevărata valoare. Iar cel mai important lucru este faptul că, la fel ca și predecesorii săi, crede în calitatea bunurilor și serviciilor pe care le oferă clienților săi și de aceea, la momentul oportun, cu siguranță va reuși să aducă o contribuție valoroasă firmei Viessmann, făcând astfel din aceasta o companie cu un viitor garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *