Forskolin, un ajutor prețios din India

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

Forskolin, un ajutor prețios din India

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia că majoritatea infecțiilor tractului urinar recidivează la scurt timp după tratamentul cu antibiotic. O plantă din India poate  reduce infecțiile tractului urinar.
Extractul de forskolin, obținut dintr-o plantă din India asemănătoare rapiței, numită Coleus forskohlii, s-a dovedit că reduce infecțiile tractului urinar și potențează antibioticele utilizate pentru infecțiile determinate de E. coli, bacteria responsabilă de peste 90% din infecțiile urinare.

Forskolin este substanța activă a unei plante folosite de mai multe secole în obiceiurile din Ayurveda și în medicina tradițională indiană, fiind bine cunoscute efectele sale benefice asupra împiedicării procesului de îmbătrânire, precum și accentuarea metabolismului acizilor grași și stimularea producerii hormonilor tiroidieni. Cercetătorii de la Universitatea Duke din SUA au descoperit că bacteriile se pot ascunde între celulele vezicii urinare, fiind foarte greu de îndepărtat doar de către antibiotice, în timp ce extractul de forskolin face coloniile de bacterii susceptibile la tratamentul antibiotic.

În prezent, extractul de forskolin este folosit în SUA ca supliment nutritiv, pentru creșterea nivelului de testosteron și chiar pentru a slăbi în greutate. Cercetătorii au declarat că, în pofida acestor rezultate îmbucurătoare, pacienții nu ar trebui să încerce să se vindece singuri de infecțiile urinare prin asocierea extractului amintit mai sus cu o serie de antibiotice, fără a cere sfatul medicului.

Acest tip de strategie terapeutică poate fi benefic în cazul pacienților cu infecții recurente ale tractului urinar. În mod ideal, extractul de forskolin va expulza bacteriile din locurile unde se ascund, expunându-le acțiunii antibioticelor; astfel, rezervorul de bacterii ascunse din vezica urinară va fi eliminat, iar infecțiile nu ar mai trebui să reapară.

Forskolin poate fi folosit și pentru slăbit, fiind un  activ anticelulitic de 50 de ori mai puternic decât cafeina. Asociat cu Retinol și THPE, forskolinul ajută la reducerea dimensiunilor coapselor, feselor și a burții cu până la 4 centimetri. Crema rezultată din amestecul celor trei substanțe întinde țesuturile pielii pentru un triplu efect de corset, cu rezultate în circa 8 săptămâni.