„Galacticele”, spulberate!

Categories Sport, trimitere dreaptaPosted on

„Galacticele”, spulberate!

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă, în deplasare, de Buducnost Podgorica, scor 21-32 (9-16), pierzând orice șansă de calificare în semifinalele Ligii Campionilor.

Astfel, după două sezoane consecutive în care au ajuns mai întâi în semifinale, apoi în finală, „galacticele” – cum sunt supranumite jucătoarele oltence în sportul românesc – pierd careul de ași al Europei și, mai mult, ar putea intra în colaps în cazul în care sponsorul cel mai important, Oltchim, își va duce la bun sfârșit intenția, deocamdată doar șoptită pe la colțuri, de a nu mai investi în sport.

Oltchim și-a luat rămas-bun de la obiectivul din acest sezon, jucarea finalei, experimentele la nivelul băncii tehnice gândite de conducere contribuind decisiv.

Sosit pe banca Oltchimului cu doar cinci zile înaintea meciului decisiv din Muntenegru, antrenorul Radu Voina nu a putut remonta jocul campioanei, părând „condamnat” să tragă ponoasele unui sezon ratat, fără a avea vreo vină.

După cinci etape, Oltchim rămâne pe locul trei, nemaiavând vreo șansă la calificarea în semifinale. Prima echipă calificată în penultimul act, din grupa I, este Itxako Navarra, care a învins acasă pe Krim Ljubljana cu 25-24 și nu mai depinde de alte rezultate. Din grupa a II-a, Gyor și Larvik sunt deja calificate în semifinale.