Galaţi: Bărbatul prăbuşit cu deltaplanul făcea trafic cu ţigări

Categories La ziPosted on

Galaţi: Bărbatul prăbuşit cu deltaplanul făcea trafic cu ţigări

Un bărbat încă neidentificat, cel mai probabil cetăţean moldovean, a murit joi dimineaţă, la ora 5.15, după ce deltaplanul cu motor pe care îl conducea, neînmatriculat în România şi plin cu ţigări de contrabandă, s-a prăbuşit lângă râul Prut.

“Incidentul a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112 la ora 5.15. Echipele de interveţie au găsit pilotul decedat. Acesta conducea un motodeltaplan neînmatriculat în România. În momentul de faţă se fac cercetări pentru identificarea pilotului, cel mai probabil cetăţean al Republicii Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, căpitanul Eugen Chiriţă.

Purtătorul de cuvânt al aeroclubului Aerial, Cristian Deceanu, a declarat și el că deltaplanul nu este înmatriculat în ţară:

“100%, zborul a fost ilegal, în condiţiile în care aparatele ultrauşoare au voie să zboare doar de la răsăritul şi până la apusul soarelui. Persoana care a anunţat accidentul a sunat la 112, la ora 5.12, dar accidentul s-a produs pe întuneric, probabil cu câteva ore înainte. Nimeni nu a cerut autorizaţie de zbor, nici de la noi de la Aerial, nici de la baza aeriană Pegasus, singurii care puteam fi înştiinţaţi despre ridicarea în aer a unor aparatele ultrauşoare”.

Surse neoficiale au precizat că motodeltaplanul era încărcat cu ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova, care urmau să fie vândute pe piaţa neagră din Galaţi.