George W. Bush este acum profund ingrijorat de raspandirea ,,Neadevarurilor”

Categories PoliticaPosted on

Presedintele George W. Bush , omul a carui administratie a impins declaratii false pentru a atrage America in razboi cu Irakul , a declarat ca este foarte ingrijorat de minciunile pe care oamenii le raspandesc pe retelele de socializare.

Intr-un interviu acordat emisiunii ,,Today” a NBC marti dimineata, Bush si-a exprimat dezgustul fata de unii republicani care nu erau dispusi sa accepte rezultatele alegerilor prezidentiale din 2020, spunand ca l-au imbolnavit.

,,Ceea ce este cu adevarat ingrijorator este cata dezinformare exista si capacitatea oamenilor de a raspandi tot felul de neadevaruri”, a spus el. ,,Si nu stiu ce vom face in legatura cu asta. Stiu ce fac in legatura cu asta. Nu fac Twitter, Facebook sau oricare dintre aceste lucruri. „

Mediul social de astazi nu a existat in timpul anilor Bush. Dar Bush si administratia sa au gasit o multime de modalitati de a raspandi dezinformarea si ,,neadevarurile”, totusi, in special in timp ce incercau sa impinga tara in sprijinirea invaziei lor in Irak.

Administratia Bush a spus ca Saddam Hussein detine un ,,stoc masiv” de arme biologice, a reconstituit un program nuclear si are legaturi cu Al Qaeda – chiar daca oficialii aveau informatii contrare si stiau ca aceste afirmatii erau false. Nu aveau nevoie de retelele sociale pentru a face publice aceste minciuni.

Intr-un discurs adresat Congresului in favoarea razboiului, Bush a impins infamat informatii false ca Hussein ,,a cautat cantitati semnificative de uraniu din Africa”. Dupa ce aceasta falsitate a fost respinsa de ambasadorul Joe Wilson intr-un articol de opinie al New York Times, oficiali de rang inalt ai administratiei Bush au ripostat expunandu-l pe sotia lui Wilson, Valerie Plame, ca agent CIA, aruncandu-si acoperirea, compromitand operatiunile CIA si fortandu-i pensionarea.

Echipa de politica externa a lui Bush a fost cunoscuta pentru ca a impins naratiuni inselatoare si false in presa pentru a promova obiectivele de razboi ale administratiei. Consilierul pentru securitate nationala Condoleezza Rice a declarat in special ca este necesar un razboi urgent: ,,Nu vrem ca arma de fumat sa fie un nor de ciuperci”.

Minciunile administratiei Bush nu s-au limitat la vanzarea razboiului din Irak. Bush si administratia sa au mintit, de asemenea, cu privire la programul de tortura din SUA pe care l-au initiat, la existenta ,,site-urilor negre” unde au fost torturati detinutii, la predarea detinutilor in tari straine care practicau cele mai barbare forme de tortura, precum si la tortura si crima mentala si fizica. comise de soldatii si contractorii americani in inchisorile din Irak si Afganistan. Au mintit in legatura cu programul lor de interceptare. Acestia au mintit despre siguranta aburilor dupa atacurile teroriste din 11 septembrie asupra World Trade Center si efectul lor asupra primilor intervenienti.

omediantul Stephen Colbert a lansat primul episod al emisiunii sale satirice ,,Raportul Colbert” la Comedy Central in 2005, cu un discurs in stilul fostului gazda de opinie Fox News, Bill O’Reilly, in favoarea ,,adevarului”  , realitatea care se simte adevarata, indiferent daca este adevarat sau nu.

Colbert a continuat sa-i infatiseze fata lui Bush pe inclinatia sa pentru falsitate la Cina corespondentilor de la Casa Alba din 2006.

„Acum, stiu ca exista cateva sondaje care spun ca acest om are un rating de aprobare de 32%”, a spus Colbert. ,,Dar baietii ca noi, nu suntem atenti la sondaje. Stim ca sondajele sunt doar o colectie de statistici care reflecta ceea ce gandesc oamenii in ,,realitate”. Iar realitatea are o partinire liberala bine cunoscuta. „

Privit din 2021, ca urmare a administratiei Trump, rutina Colbert’s Correspondents ‘Dinner din Casa Alba spune ca ar putea fi un avertisment extraordinar din viitor. Dar Colbert tocmai a comentat ocupantul Casei Albe in acel moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *