Isărescu îl critică pe Boc: Creşterea TVA a întârziat cu şase luni ieşirea din recesiune

Categories La ziPosted on

Isărescu îl critică pe Boc: Creşterea TVA a întârziat cu şase luni ieşirea din recesiune

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, îi dă sfaturi premierului Emil Boc și îl avertizează că România poate ajunge din nou în colaps dacă se iau măsuri populiste în prag de alegeri – sau greşite, cum a fost creşterea TVA anul trecut, adoptată în locul tăierii pensiilor.

Soluţia iniţială era tăierea pensiilor, iar creşterea TVA a întârziat cu şase luni ieşirea din recesiune, mai spune Isărescu.

“Românii au suferit prea mult în ultimii doi  ani, ca politicienii să-i pună din nou în faţa unor  încercări de culise care să-i coste în  viitor. Mai bine să sufere politicienii”, a declarat miercuri Emil Boc.

“Vă spun, domnule prim-ministru. Politicienii, dacă urmează politici financiare sănătoase, nu vor suferi. Pentru că nu este durere mai mare pentru un om politic decât să promită ceva şi să nu se poată ţine de cuvânt”, a răspuns guvernatorul BNR.

Apoi, premierul se pare că s-a conformat sfatului primit.

“Trebuie să vă obişnuiţi cu un altfel de prim ministru, care nu mai dă declarații în orice loc, în orice moment, despre orice și oricand. Așa că v-aș ruga să înțelegeti. Pentru că asta e rigoarea funcției pe care o am”, a spus Boc către jurnaliști după întrevederea cu Isărescu.