Jandarmi în acțiune pe litoral

Categories EvenimentePosted on

Un echipaj mixt de ordine publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist, aflat în patrulare în staţiunea turistică 2 Mai, a surprins, în zorii zilei de vineri, 2 august a.c., la ora 04.30, doi tineri care aveau asupra lor mai multe bunuri, sustrase dintr-o casă de vacanţă.

Echipajul, aflat pe strada Falezei, a observat două persoane, care au început să se agite la vederea oamenilor legii. Cei doi s-au întors şi au mărit ritmul de mers. Au fost somaţi, s-au oprit şi au fost legitimaţi. Cei doi, Dumitru Ţ., de 21 ani şi I.P., de 15 ani, din Tuzla, au declarat că au venit în vizită la o rudă. Au fost într-un local după care au ieşit la o plimbare prin staţiune.

Tinerilor li s-a făcut controlul corporal sumar, asupra acestora au fost găsite două brichete, o pipă, două pachete de ţigări şi o şurubelniţă stea. Întrebaţi despre provenienţa bunurilor, aceştia au recunoscut că le-au sustras dintr-o vilă de pe strada Falezei.

Cei doi au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie 2 Mai, unde li s-au întocmit actele de constatare, sub aspectul comiterii faptei de furt calificat.

Tot vineri, un echipaj mixt de ordine publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist, aflat în patrulare în staţiunea Vama Veche, a fost sesizat cu privire la faptul că doi tineri încearcă să intre într-o rulotă parcată.

Vineri, 2 august a.c., la ora 06.30, echipajul, aflat în patrulare în apropierea plajei „Decarte”, a observat o persoană care cerea sprijinul pentru prinderea a doi tineri, care au încercat să intre într-o rulotă staţionată. Cei doi tineri au fost somaţi şi s-au oprit.

V.V., şi C.F., ambii în vârstă de 15 ani., domiciliaţi în Mangalia şi, respectiv, Galaţi, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.