Agigea: Container cu jucării contrafăcute, venit din China

Categories EvenimentePosted on

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control, împreună cu lucrătorii vamali, descoperind, într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud / Agigea, din China, 152 jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud – Agigea, controlul unui container, sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale, cu sediul în judeţul Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 152 articole, reprezentând jucării pentru copii (seturi ceai şi triciclete), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei, dacă ar fi originale.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată, în vederea confiscării, de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 45 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de: „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84 / 1998 republicată.