Liberalii constănţeni vor dezbatere publică pe tema regionalizării

Categories PoliticaPosted on

Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, filiala Constanţa, au declarat că vor sprijini procesul de regionalizare al ţării, potrivit căruia România urmează să fie împărţită în opt regiuni administrative. Liberalii constănţeni consideră regionalizarea un element important al modernizării administraţiei publice din România.

„Partidul Naţional Liberal susţine realizarea procesului de regionalizare, un element important şi totodată parte componentă a unui concept mai larg de modernizare a administraţiei publice din România. Considerăm că acest proces poate da rezultatele aşteptate doar dacă este efectuat în paralel cu o descentralizare reală și dacă se bazează pe principiul subsidiarităţii. Regionalizarea nu poate fi tratată izolat faţă de reforma administraţiei publice din România”, se arată într-un comunicat remis de Partidul Naţional Liberal Constanţa.

Totodată, liberalii sunt de părere că problema regionalizării trebuie dezbătută public.
„Regionalizarea trebuie precedată de o largă dezbatere publică, dar este nevoie să se ţină cont şi de opiniile specialiştilor în domeniu. Odată realizate aceste lucruri, mecanismul de luare a deciziilor în administraţie va fi dus mai aproape de cetăţean, iar problemele comunităţilor vor fi rezolvate mult mai rapid”, mai spun liberalii constănţeni.
Potrivit legii regionalizării România va fi împărţită în opt regiuni şi anume Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru, Regiunea Nord Est, Regiunea Nord Vest, Regiunea Vest, Regiunea Sud Vest, Regiunea Sud, Regiunea Sud Est.