Mai puțini oameni vor primi ajutoare sociale

Categories La ziPosted on

Mai puțini oameni vor primi ajutoare sociale

Aproape 11 milioane de persoane primesc, în prezent, ajutoare sociale, dar numărul acestora va scădea, conform planurilor ministrului Muncii, Ioan Botiş, citat de Realitatea TV.

Ministrul spune că astfel îi va încuraja pe oameni să-și caute un loc de muncă și să nu mai aștepte banii de la stat. “Eu, ca ministru, spun că sunt foarte mulţi bani care se scurg prin multe găuri în mod nejustificat. Am să vă dau exemplu Ordonanţa 5, legată de încălzire. Anul trecut am plătit 3 milioane de familie. Ajungem la 11-12 milioane de persoane asistate social. Am venit cu o mică propunere de modificare a ordonanţei. Astfel, cine are maşină peste 1.600 cm cubi să nu primească acel ajutor de încălzire”, a spus Ioan Botiş.

Modificări la modul de acordare a ajutoarelor sociale vor fi prevăzute în Codul Social care urmează să fie gata săptămâna viitoare şi va intra în dezbatere publică. “Pentru un matur care are doi copii, dacă se duce la muncă, vin şi-l spijin cu 500 de lei, pentru că interesul meu este să devină contribuabil”, a precizat Ioan Botiş.