Mioveni: Peste 6.000 de sindicaliști de la Dacia au ieșit în stradă

Categories EconomiePosted on

Mioveni: Peste 6.000 de sindicaliști de la Dacia au ieșit în stradă

Forțele de ordine au estimat că la miting au participat aproximativ 6.000 de oameni FOTO: Agerpres

Peste 6.000 de sindicaliştii de la Automobile Dacia au ieşit marți în stradă, în piața centrală din Mioveni, şi au cerut demisia Guvernului.

Ei s-au declarat nemulţumiţi de măsurile de austeritate impuse de guvernanți, de prevederile proiectului noului Cod al Muncii şi de preţul mare al carburanţilor.

Liderii de sindicat de la Dacia au declarat că nu doresc modificarea Codului Muncii, pentru a nu deveni sclavi. “Acum nu avem nicio problemă cu patronatul, avem o mare problemă cu politica socială a Guvernului. Doar guvernanţii sunt cei vizaţi la acest miting, în acest moment, şi cerem demisia Guvernului”, a declarat Marin Anghel, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Protestatarii au strigat lozinci împotriva Guvernului FOTO: Agerpres

Protestatarii au scandat “Jos Băsescu”, “Jos Guvernul”, “Carburantul l-aţi scumpit, la noi voi nu v-aţi gândit”.

Mitingul de la Mioveni a durat aproape două ore, deși autorizația era dată pentru o durată de trei ore, iar sindicaliştii au declarat că vor merge şi la Bucureşti pentru a protesta, relatează Realitatea TV.

Potrivit organizatorilor, la protest au participat aproximativ 10.000 de oameni, salariaţi la Uzina Dacia, la mai multe societăţi furnizoare şi reprezentanţi ai unor organizaţii sindicale din administraţie, educaţie şi sănătate. Reprezentanţii forţelor de ordine au estimat că la miting au participat în jur de 6.000 de persoane.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, locotenent Liviu Sâia, a declarat că acţiunea s-a desfăşurat fără incidente. “A fost o organizare foarte bună, nu au fost create niciun fel de probleme. Protestul s-a încadrat în perioada de timp aprobată şi nu s-au înregistrat niciun fel de violenţe sau alt gen de incidente”, a precizat reprezentantul IJJ Argeş.