Palatul Stirbei din Bucuresti urmeaza sa fie renovat cu 20 de milioane de euro

Categories CulturaPosted on

Palatul Stirbei, o cladire istorica-monument situata pe Calea Victoriei din Bucuresti, va fi restaurata, consolidata si renovata intr-un proiect de 20 de milioane de euro.

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a primit certificatul de urbanism pentru a merge mai departe cu autorizatia de construire care va autoriza executarea lucrarilor de constructie pentru restaurarea, consolidarea si refacerea palatului, a anuntat compania.

Reprezentantii companiei au solicitat o aprobare suplimentara pentru a reconstrui cladirea anexa care gazduia fosta magazie de transport.

Bugetul alocat renovarii palatului si reconstruirii extinderii este de 20 de milioane de euro, a anuntat Hagag Development Europe.

Lucrarile de restaurare la Palatul Stirbei vor urma linia proiectelor H Victoriei 109 si H Victoriei 139, la care a lucrat anterior dezvoltatorul.

Exteriorul palatului va fi complet restaurat, iar fatadele readuse la aspectul original. Interiorul va fi reconstruit conform planurilor istorice, folosind, pe cat posibil, tehnici si materiale traditionale.

Dupa restaurare, palatul va gazdui o galerie de ultima generatie pentru marci internationale premium si un spatiu modern dedicat evenimentelor culturale si expozitiilor de arta ale artistilor contemporani romani si internationali.

Istoria Palatului Stirbei dateaza din ultimele decenii ale secolului al XVIII-lea. Intre 1849 si 1856, palatul a devenit resedinta princiara. Cele mai ample modificari au fost aduse proprietatii in perioada 1881 si 1891, cand arhitectul Frederich Hartmann a lucrat la un proiect de transformare a fatadelor palatului in aspectul pe care il au astazi. Hartmann a fost, de asemenea, responsabil pentru proiectul de constructie a anexei semicirculare folosita ca remiza pentru trasuri, care a fost ulterior demolata.

„Palatul Stirbei are o valoare arhitecturala inestimabila. Chiar si din faza de prospectiune, am fost fascinati de stilul neoclasic ascuns in spatele elementelor stilistice exterioare si interioare ale cladirii – acum intr-o stare avansata de degradare – si care, fara nici un cuvant, spun ne povesteste despre istorie, serile elegante si evolutia unei natiuni „, a spus Yitzhak Hagag, presedinte si controlor de bord al grupului Hagag.

Hagag Development Europe este un dezvoltator imobiliar specializat in proiecte rezidentiale si comerciale din Romania. Compania este implicata in achizitionarea, dezvoltarea si renovarea cladirilor si a proiectelor care implica peste 200 de milioane de euro investite in zonele de lux si dezvoltare din Bucuresti.

Plimbandu-va pe aglomerata Calea Victoriei este imposibil sa ghiciti oaza verde ascunsa in spatele frumosului Palatul Stirbei. Veti observa totusi grupuri de tineri care intra in curtea ei si se furiseaza in liniste in spatele zidurilor sale, in drumul lor spre gradina secreta a Edenului.

Odata ajuns acolo, va veti gasi intr-un mediu natural verde lasat cat mai neatins posibil, dar adus la viata de decorul barului si de mesele din lemn si de spiritul oamenilor frumosi care se aduna aici. Pietricele si praf pe pamant, fara beton, copaci si tufisuri, scari din lemn. Povestea este dubla: puteti alege sa va bucurati de frumusetea peisajului neatins de dezvoltarea urbana sau puteti observa ca locul este lasat sa se dezintegreze in mod intentionat, fara nicio imbunatatire. Cu toate acestea, gradina este unica in peisajul bucurestean, este indepartata, dar centrala, ofera intimitate si este cu adevarat nepretentioasa.

Puteti alege o masa mai indepartata pe partea dreapta cand intrati sau sa va asezati langa zona barurilor, unde totul devine mai aglomerat si mai vibrant noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *