Perfuzii cu citostatice, în premieră în România

Categories La ziPosted on

Perfuzii cu citostatice, în premieră în România

Pacienții care suferă de cancer care nu se poate opera au la dispoziție o nouă metodă de tratament, folosită în premieră în România: perfuziile cu citostatice, informează Realitatea TV.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş şi cei de la Institutul Naţional de Cancer din Milano folosesc un aparat special pentru tratarea cazurilor de cancer ovarian şi de colon.

Un pacient de 70 de ani, suferind de neoplasm de colon considerat inoperabil, a fost primul beneficiar al unei astfel de intervenţii chirurgicale. Operaţia a fost efectuată de o echipă româno-italiană la Clinica de Chirurgie II din Târgu-Mureş, cu ajutorul metodei hipertermiei abdominale. Aceasta presupune introducerea în abdomen a unei perfuzii cu citostatice.

Medicii spun că tratamentul este unul extrem de eficient, iar şansele de vindecare ale pacienţilor cresc considerabil. “Cu acest aparat, în cazurile tardive şi chiar depăşite se poate face o reducere a procesului canceros”, a declarat prof. dr. Şerban Bancu, şeful Clinicii Chirurgie II.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Mureş sunt diagnosticaţi anual cu cancer peritoneal aproape 200 de pacienţi.
Procedura testată de medicii români şi italieni durează până la 12 ore, iar costurile se ridică la aproximativ 2.000 de euro.