Programul „COMENIUS”: „Să facem lumea noastră mai VERDE şi mai CURATĂ”

Categories Cultura-educatiePosted on

Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa a primit, astăzi, vizita unei delegaţii de profesori, participanţi în cadrul proiectului “Comenius”: „SĂ FACEM LUMEA NOASTRĂ MAI VERDE ŞI MAI CURATĂ”.

Scopul acestui proiect este înţelegerea sistematică a mediului natural, de către copii, prin activităţi care să sensibilizeze şi să trezească interesul lor pentru protecţia mediului, realizând astfel că vieţile lor, precum şi calitatea vieţii lor, depind DIRECT de calitatea mediului înconjurător.

Pe parcursul derulării programului, folosind cele cinci simţuri, copiii vor experimenta şi învăţa despre elementele naturii, vor sugera modalităţi de protejare a mediului şi pentru o mai bună calitate a vieţii, vor împărtăşi idei şi vor face schimb de lucrări, cu copiii din alte ţări europene, precum şi de cântece, poveşti şi obiceiuri ale ţărilor participante, înţelegând că fac parte dintr-o lume mai mare, numită Europa.

La vizita de astăzi, de la Prefectura Constanţa, au participat profesori din Grecia, Franţa, Lituania, Letonia, Polonia şi Spania.
Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, le-a urat „bun venit”, în judeţul Constanţa, profesorilor participanţi în cadrul proiectul “Comenius”, afirmând că este convins că vor găsi, în această perioadă, multe lucruri interesante în oraşul Constanţa, chiar dacă vara este mult mai animat oraşul.

Prefectul a făcut referire şi la faptul că în judeţul Constanţa sistemul educaţional românesc ţine cont de multiculturalitatea specifică zonei, amintind de faptul că în Dobrogea convieţuiesc, de sute de ani, peste 15 etnii!

Totodată, prefectul Radu Volcinschi a precizat că orice sistem necesită o anumită adaptare şi îmbunătăţire, motiv pentru care instituţiile statului s-au implicat, activ, în ceea ce priveşte renovarea şi dotarea unităţilor de învăţământ, pentru a putea oferi, elevilor, cele mai bune condiţii de studiu.