Rugby de clasă pe „Arcul de Triumf”

Categories Sport, trimitere dreaptaPosted on

Rugby de clasă pe „Arcul de Triumf”

"Stejarii" în acțiune. FOTO Florin EȘANU

„Stejarii” pregătesc Turneul Final al Campionatului Mondial cum nu se poate mai bine: peste numai câteva zile începe la București puternicul turneu IRB Nations Cup, găzduit pentru a patra oară consecutiv de Capitala noastră!

Mai mult ca sigur, Federația Română de Rugby e pe drumul cel bun, din moment ce International Rugby Board (IRB) ne oferă onoarea de a găzdui, pentru a patra oară consecutiv, Nations Cup, o competiție anuală ce beneficiază din plin de sprijinul forului mondial. De această dată, pe terenul de lângă Arcul de Triumf se vor întâlni, în perioada 10-19 iunie,  Namibia, South African Kings, Argentina Jaguars, Portugalia și România.

Pentru elevii antrenorilor Romeo Gontineac și Steve McDowall, turneul reprezintă un prilej cum nu se poate mai bun pentru a testa potențialul a 34 de jucători în vederea Campionatului Mondial din septembrie, care va avea loc în Noua Zeelandă.

După cum se vede din parcurgerea lotului nostru, jucătorii sunt, aproape în totalitate, cei care vor merge și la Campionatul Mondial. „Am mizat pe aceeași structură ca în Cupa Europeană a Națiunilor. Nu puteam să nu luăm în calcul legăturile de joc care s-au creat în acest grup. Avem anumite automatisme create și ar fi păcat să nu ținem cont de ele”, a declarat selecționerul Romeo Gontineac.

În timpul cantonamentului care va începe pe 5 iunie, tricolorii vor fi supuși unor evaluări medicale și fizice în vederea Campionatului Mondial, astfel încât fiecare component să primească la final un program personalizat de pregătire pentru perioada verii. Dar iată și lotul României pentru IRB:

Linia I: Nere (Steaua), Popescu (Macon), Dima (Blagnac), Lazăr (Aix en Provence), Paulică Ion (London Irish), Florea (Begles Bordeaux), Tincu (Perpignan), Zebega (Steaua), Rădoi (Ştiinţa Baia Mare);
Linia a II-a: Petre (St. Etienne), Ursache (Aix en Provence), Popârlan (CSM București), Sârbe (Tarbes);
Linia a III-a: Burcea (RCM Timișoara), Macovei (știinţa), Ianuș (Steaua), Toniţă (Perpignan), Carpo (Farul), Rus (RCM);
Mijlocași la grămadă: Sârbu (Millau), Surugiu (CSM), Calafeteanu (RCM);
Mijlocași la deschidere: Dumbravă (Steaua), Dimofte (Ştiinţa);
Centri: Gheară (Farul), Gal (Ştiinţa), Cazan (Steaua), Dascălu (Steaua);
Aripi: Fercu (RCM), Nicolae (Farul), Lemnaru (RCM), Ciuntu (Ştiinţa);
Fundași: Vlaicu (Steaua), Dumitraș (Lourdes).

Continuă să vină banii de la IRB

Din fericire pentru rugby-ul românesc, forul mondial continuă să ne considere o națiune importantă a acestui sport și, în consecință, ne „furnizează” în continuare bani pentru dezvoltare. Mai mult, în ultimul raport economic asupra rugby-ului mondial, realizat și prezentat de IRB, România și Georgia beneficiază de un capitol aparte, fiind considerate două dintre națiunile cele mai importante din „eșalonul doi” al rugby-ului. În consecință, IRB ne-a sponsorizat cu 3,37 milioane dolari pentru perioada 2009-2012, o sumă extrem de importantă, care, practic, ne menține în viață.

PROGRAM

România va evolua în trei meciuri la IRB Nations Cup 2011.

Vineri, 10 iunie

17.00: România-Namibia
19.00: Georgia-South African Kings
21.00: Argentina Jaguars-Portugalia

Miercuri, 15 iunie

17.00: Georgia-Argentina Jaguars
19.00: România-South African Kings
21.00: Portugalia-Namibia

Duminică, 19 iunie 2011

17.00: Portugalia-South African Kings
19.00: Georgia-Namibia
21.00: România-Argentina Jaguars

Bogdan COSTEA