Şeful Poliției Neamţ, cercetat disciplinar de Corpul de Control al ministrului Internelor

Categories La ziPosted on

Şeful Poliției Neamţ, cercetat disciplinar de Corpul de Control al ministrului Internelor

Aurelian Şoric, șeful polițiștilor din Neamț este cercetat disciplinar de Corpul de control al ministrului de Interne pentru declaraţiile făcute şi pentru conduita profesională, relatează Realitatea TV.

Șoric a făcut declarații surprinzătoare marți despre interlopul omorât duminică, într-o cafenea din Piatra Neamț. “Mararu, de ce este atât de interlop? Că dădea bani şi lua camătă? Sunt procurori care dau bani… Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Gheorghe Mararu, Dumnezeu să-l ierte, locuia în vecinătatea mea. Era o familie normală, avea două fete superbe, îmi pare rău pentru cele întâmplate”, a declarat Aurelian Şoric.

Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a declarat că i-a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului IPJ Neamţ şi sancţionarea managerilor care s-au ocupat de cazul lui Cristian Chilat, principalul suspect în cazul atacului armat de duminică, dintr-un bar din Piatra Neamţ.

Ulterior, Fătuloiu a cerut demisia şefului Poliţiei Române Petru Tobă despre care spune că de la numire a dus poliţia înapoi cu 10 ani.