„Spaima ursarilor”

Categories Explicit, trimitere dreaptaPosted on

„Spaima ursarilor”

Numărul infracțiunilor comise de țigani este în continuă creștere, iar acest fenomen pare a fi scăpat de sub control. Se vorbește mult despre acest flagel, dar se face foarte puțin, așa că este nevoie din nou de o „mână de fier” așa cum era colonelul Ilie Bălănoiu.

Indiferent unde a lucrat, la Turnu Măgurele, la Călărași, ca adjunct al lui Tudor Amza, la Târgoviște, ca adjunct al lui Dan Fătuloiu la poliția județeană, apoi, până la pensie, șef la poliția municipală, Bălănoiu a dus o luptă continuă cu clanurile țigănești.

A avut mari realizări chiar și înainte de 1989, atunci când a anihilat la Timișoara o periculoasă rețea de traficanți de aur, armament și muniție. Drept „recompensă”, a fost trecut câteva săptămâni în rezervă de către generalul Nițu, capul acelei rețele, la sugestia lui Cornel Pacoste, prim-secretar al județului Timiș, protectorul din umbră al traficanților.

După 1989, Bălănoiu a primit o nouă poreclă, „Spaima ursarilor”. Prin acțiuni în forță, bine coordonate, colonelul a reușit să anihileze multe clanuri, fiecare razie făcută în cartierele țigănești lăsându-se cu arestări de infractori dați în urmărire generală. „Încă de când lucra la Călărași avea ce avea cu noi. Ne aresta, ne bătea, ne confisca aurul și îl preda statului”, a spus „regele” Cioabă despre Bălănoiu atunci când s-a dus la Târgoviște să intervină (bineînțeles, degeaba) în favoarea lui Gheorghe Craiu, șeful clanurilor țigănești arestat de polițiștii dâmbovițeni.

„Spaima ursarilor” a fost un adevărat coșmar pentru țiganii infractori, dar nu și pentru cei cinstiți. Din respect pentru el, Ion Bidia, președintele Comunității Etniei Romilor, i-a făcut o invitație colonelului și, astfel, Ilie Bălănoiu a ajuns președinte de onoare al acestui partid.

Bogdan ADAM