Surse: Zilele lui Emil Boc în funcția de premier sunt numărate

Categories La ziPosted on

Surse: Zilele lui Emil Boc în funcția de premier sunt numărate

Democrat-liberalii Vasile Blaga şi Emil Boc au hotărât că-și vor au anunţa candidaturile la şefia partidului în aceeaşi zi, încercând să arate că în PDL nu există o bătălie politică, ci doar o competiţie civilizată, relevă Antena 3.

Mai mult decât atât, conform unor surse citate  de Gândul, Traian Băsescu i-ar fi transmis lui Emil Boc să renunțe la funcția de șef al Guvernului înainte de a-şi anunţa candidatura la şefia PDL.

Acesta ar fi un semn clar că primul ministru nu se teme de o competiţie cinstită cu Vasile Blaga şi că îl poate învinge fără să fie acuzat că a folosit fonduri guvernamentale ca să-i mituiască pe şefii de filiale din județe.

Emil Boc şi Vasile Blaga au căzut de acord referitor la modul în care îşi vor anunţa candidaturile. O vor face în aceeaşi zi, cel mai probabil la data de 11 aprilie, în conferinţe de presă separate.

Motivul pentru care ambele anunțuri vor fi lansate practic concomitent îl reprezintă mesajul de temperare a tensiunilor pe care Blaga şi Boc vor să-l transmită filialelor, dar şi de promisiunea că niciunul nu-şi va lua prin surprindere adversarul.