TULCEA: În „RAIUL EOLIENELOR” se desfăşoară „Trofeul Electricianului”, organizat de ENEL şi ELECTRICA

Categories EconomicPosted on

În această dimineaţă, de marți – 8 iulie, de la ora 09.00, în municipiul Tulcea (capitala – reşedinţă de judeţ a… jumătăţii unei zone de Sud – Est a ţării, Dobrogea, unde, ca şi mai la Sud, la vecinii bulgari, EOLIENELE au crescut precum ciupecile după… vânt!), a avut loc deschiderea oficială a competiției profesionale „Trofeul Electricianului“, organizată de către societăţile comerciale Enel și Electrica.

„Trofeul Electricianului“ este una dintre cele mai vechi competiții profesionale naționale și este girată de prezența unora dintre cei mai buni profesioniști din domeniu, în comisiile de organizare și examinare.

„Țin să reamintesc celor prezenți că județul Tulcea este una dintre cele mai importante zone ale României atunci când vine vorba despre energia electrică, mai ales în contextul dezvoltării sistemelor de energie eoliană. În aceeași ordine de idei, aș dori să îi felicit pe toți cei care activează în acest domeniu, iar aici mă voi referi la cei de la Enel Dobrogea și nu numai, care au dovedit, de-a lungul anilor, că sunt adevărați profesioniști“, a spus Vasile Strat, vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea (CJT), prezent la eveniment.

În cursul acestei săptămâni are loc cea de-a XXXV-a ediție a concursului (care se încheie pe data de 10 iulie), găzduit(ă) de Enel Distribuție Dobrogea.

Săptămâna trecută au avut loc probe teoretice și practice, la care participă sute de electricieni, care s-au calificat în urma fazelor premergătoare ale concursului, urmând ca finala să fie organizată joi – 10 iulie.

În total, peste 300 de specialiști sunt așteptați la Tulcea, printre care și manageri ai companiilor de distribuție a energiei electrice din România sau ai firmelor prestatoare de serviciu din domeniu.

 

IMAGINE: Imensul parc eolian „Sălbatica”, de lângă Tulcea (Sursa foto: stiri.atat.ro)