“Ziua Portului Constanţa” la Krems (Austria) a ajuns la ediția a opta

Categories EconomicPosted on

Devenită deja tradiţională, manifestarea de intermediere afaceri şi lobby “Ziua Portului Constanţa”, găzduită de oraşul austriac Krems, important port la Dunăre, îşi va desfăşura cea de-a opta ediţie (anuală) joi, 25 aprilie a. c.

Ca în fiecare an, la eveniment va participa o delegaţie a coorganizatorului român, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA, însoţită de un consistent grup de oameni de afaceri, reprezentând societăţi şi companii comerciale, autohtone şi străine, cu interese şi activităţi legate de porturile româneşti de la Marea Neagră, de traficul naval, de mărfuri şi persoane, pe Dunăre, cu ieşire la mare.
Obiectivele participanţilor veniţi din România sunt axate pe stabilirea de noi contacte şi colaborări, pe prezentarea avantajelor şi serviciilor specifice oferite clienţilor de porturile noastre, maritime şi fluviale, în primul rând de Portul Constanţa, totul având ca scop atragerea unor cât mai semnificative creşteri de traffic pe Dunăre, spre şi înspre porturile maritime româneşti. De asemenea, sunt urmărite şi posibilităţile de atragere a investitorilor austrieci în proiectele de dezvoltare ale Portului Constanţa. Pentru toate aceste ţinte, cele şapte ediţii de până acum s-au dovedit fructuoase, ceea ce a arătat că iniţiativa acestei reuniuni anuale, promovată în 2006 de către conducerea CN APMC SA, a fost benefică.
Deşi are doar aproximativ 24.000 de locuitori, municipiul Krems, capitala districtului omonim, din cadrul statului federal Niederoesterreich (Austria de Jos), oraş atestat documentar încă din anul 995, este unul dintre cele mai importante porturi austriece, la Dunăre. De fapt, este chiar principalul avanport al capitalei, Viena. De aici şi importanţa acestui parteneriat, pentru administraţia Portului Constanţa, lucru subliniat , în mod constant, de toate conducerile care s-au succedat, din 2006, la CN APMC SA.