Băsescu retrimite Legea pensiilor la Parlament și cere pensionarea femeilor la 63 de ani

Categories La ziPosted on

Băsescu retrimite Legea pensiilor la Parlament și cere pensionarea femeilor la 63 de ani

Preşedintele Traian Băsescu nu va promulga Legea pensiilor şi o va retrimite la Parlament, întrucât vârsta de pensionare a femeilor ar trebui să fie 63 de ani, relevă Realitatea TV.

“Pentru că este de maxim interes ce se întâmplă cu Legea pensilor, am făcut analiza legii. Prin adresa 14 .447 din 06.10. 2010, legea a fost declarată constituţională prin decizia CCR. Legea a venit la preşedinţie semnată de preşedinţii ambelor camere ale Parlamentului. Din punctul de vedere al legalităţii nu am nicio observaţie asupra legii”, a declarat președintele.

“La articolul 53, aliniatul 1, am observat că se instituie vârsta de pensionare 65 de ani. Sunt un susținător al egalităţii de şanse.  Nu pot să nu analizez realităţile socio-economice din România şi să nu constat că femeile au o situaţie mai grea decât bărbaţii. Plec de la premisa că femeile au un serviciu şi mai gestionează şi treburile casei, deci femeile fac o dublă muncă în România”, a subliniat Traian Băsescu.

“Am hotărât să retrimit legea la Parlament, cu menţiunea de a se stabili vârsta de pensionare a femeilor la 63 de ani. Prin legea trimisă la promulgare, vârsta de pensionare a femeilor creşte cu şapte ani. Am şi semnat adresa către preşedinţii celor două Camere”, a mai spus Președintele României.