Boala, un dezechilibru energetic interior

Categories ViațăPosted on

Boala, un dezechilibru energetic interior

Teologia explică apariția bolii ca urmare a unui dezechilibru interior produs de săvârșirea unui păcat, stare negativă ce se răsfrânge asupra sănătății omului.

„Din punct de vedere teologic, plata păcatului este moartea, iar dezechilibrul provocat duce în final la distrugerea omului. Or, Dumnezeu este cel care dă viață și de aceea a și arătat căile prin care omul poate fi salvat.

În lucrarea sa dumnezeiască, Hristos a întemeiat Biserica, instituție divino-umană care, prin Sfintele sale Taine, vine în ajutorul omenirii”, a declarat preotul Adrian Tăutul, parohul Bisericii „Sf. Filofteia” din București.

Dezechilibrul energetic interior poate proveni și din alte surse, însă boala lovește organismul tot pe fondul săvârșirii unor fapte rele nemărturisite.

„De pildă, dacă cineva are o viroză respiratorie, cauza apariției bolii nu este viroza. La unii ea se manifestă, iar la alții nu, deoarece intervine sistemul imunitar. Această barieră naturală împotriva agresiunii este scăzută din cauza dezechilibrului interior. Iată că tot păcatul rămâne cauza și în bolile contagioase. Păstrarea echilibrului între puterile sufletești de bază (rațiune, voință și sentiment) este o lucrare proprie a fiecăruia, care poate să ducă spre starea de asemănare cu Dumnezeu”, a mai explicat părintele Adrian Tăutul.

Potrivit preotului, și maladiile ereditare sunt, de fapt, tot consecința unor păcate. Părinții devin responsabili de faptele lor pentru că ele se pot transmite urmașilor până la al șaptelea neam, în virtutea principiului universal: dreptul la moștenire.

„Copiii moștenesc atât lucrurile bune, cât și pe cele rele. Nu este vorba de o nedreptate, însă nu putem alege doar ceea ce vrem. Ei bine, oprirea transmiterii consecinței păcatului se săvârșește prin Taina Sfintei Spovedanii, dar se iartă doar păcatele mărturisite din propria voință a omului. De aceea, mărturisirea trebuie să fie completă și săvârșită cât mai des pentru a nu se uita aceste fapte rele”, a explicat părintele Adrian Tăutul.

Ioana GEORGESCU