Comunicarea in relatia de cuplu. Sfaturi pentru imbunatatirea ei

Categories Timpul LiberPosted on

Auzim peste tot ca o comunicare buna aduce numeroase beneficii relatiei de cuplu. Tu si partenerul vedeti relatia intr-un mod usor diferit, si este in regula. Dar cum poti sa comunici mai bine cu el pentru a nu exista nici un fel de neintelegeri intre voi?

In acest articol vom vorbi despre principalele probleme de comunicare in relatii. Vom aborda pe fiecare in parte si vom oferi sfaturi pentru a depasi greselile comune de comunicare in relatii. Cu putin ajutor, puteti prospera cu adevarat impreuna.

Ce face dificila comunicarea intr-o relatie?

Daca te chinui sa comunici cu partenerul tau, nu esti singura. Vorbeste el si pe chat fete? Vrea sa cunoasca si alte persoane? Multi dintre noi ne confruntam cu obstacole similare, chiar daca nu vorbim despre ele. Comunicarea, in general, este dificila. Adaugati sentimentele intense pe care relatiile intime le provoaca adesea, iar comunicarea devine efectiv mult mai grea. Cu toate acestea, exista speranta! A fi constient de obstacolele de comunicare va poate ajuta sa le depasiti.

Cuvintele pot parea amenintari

Cand stramosii nostri antici s-au confruntat cu amenintari fizice, trupurile lor au produs o reactie biologica. Reactia a fost similara cu un sistem de avertizare care le permitea sa stie ca pericolul era aproape. Cand ne simtim amenintati de cuvinte, chiar si in mod inconstient, poate aparea acelasi raspuns biologic.

Vorbim despre probleme complexe

De exemplu, daca dvs. si partenerul dvs. aveti interese diferite, este posibil sa fiti nevoit sa lucrati mai mult pentru a relationa unul cu celalalt. Incercarea de a va explica problemele complexe unul altuia se poate simti frustrant si nici macar nu merita timpul. Ascultarea partenerului dvs. atunci cand nu intelegeti ceva se poate simti la fel de frustrant.

Perceptiile sunt unice

Spuneti o poveste sau impartasiti informatii cu o intentie clara in minte. Partenerul tau iti aude cuvintele, dar le intelege intr-un mod diferit. Acest lucru poate duce la neintelegeri nevinovate care mai tarziu explodeaza in argumente.

‍Emotiile va afecteaza

Comunicarea devine mai dificila atunci cand emotiile ies la suprafata. Cand experimentati un raspuns negativ la cuvintele partenerului dvs., judecata dvs. poate deveni tulbure. Este posibil sa nu poti asculta si tu la randul tau asa cum ar trebui. Emotiile tale pot schimba, de asemenea, modul in care transmiteti declaratiile catre partenerul dvs.

‍Uitam sa practicam ascultarea active

Este usor sa va distrageti atunci cand creierul dvs. va fi stresat. Nu mai ascultati activ partenerul dvs. Este posibil sa nu fie evident pentru dvs. ca nu ascultati, dar este evident pentru partenerul dvs.

Ce poti face pentru o comunicare mai buna

Poti incerca in primul rand sa te calmezi daca esti prea nervos. Atunci cand suntem nervosa avem tendinta de a spune cuvinte durereoase. In plus, nici nu gandim prea clar si nici nu suntem atenti la ce spune de fapt partenerul. Interpretam raspunsurile sale prin prisma durerilor noastre. Nu este corect asa si nici nu face vreun bine relatiei.

Prin urmare, este important sa ne luam ceva timp pentru a ne calma. Doar asa vom putea sa avem o conversatie chat fete cu adevarat sanatoasa si putem ajunge la un rezultat satisfacator pentru ambele parti.

Empatia este importanta

Indiferent de ce spune partenerul si de ce opinie are, el trebuie inteles. Empatia joaca un rol foarte important in comunicarea cu partenerul. El este un om diferit, cu opinii diferite. De aceea, trebuie sa il intelegeti si sa il acceptati asa cum este, cu bune si cu rele. Evident ca si el trebuie sa faca acelasi lucru. Doar asa relatia voastra va deveni mai frumoasa si va veti intelege si mai bine.