Constantin Toma și-a dat demisia de la conducerea Omniasig

Categories La zi, trimitere stanga (cu foto)Posted on

Constantin Toma și-a dat demisia de la conducerea Omniasig

Constantin Toma

În urma dezvăluirilor incendiare publicate de săptămânalul “Timpul” – despre afacerile necinstite ale lui Constantin Toma – acesta și-a dat demisia marți din funcția de președinte al Omniasig, a treia firmă ca importanță pe piața de profil. Demisia lui Constantin Toma a fost acceptată de conducerea Vienna Insurance Group. Astfel, de la 1 iulie 2011, compania Omniasig va fi condusă – până la numirea unui nou președinte – de către Constantin Marica, vicepreședinte al firmei.

De asemenea Vienna Insurance Group intenționează să numească la conducerea companiei de asigurări Omniasig un expat, mai exact un cetățean străin care va lucra în România, relevă 1asig.ro.

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primele trei luni ale anului 2011 un volum de asigurări brute subscrise de 221 de milioane de lei, cu 5,98% sub cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profit în scădere, de doi ani

Profitul brut a scăzut cu 34,1%, până la 9,7 milioane de lei. În 2010, asiguratorul a subscris prime de 916 milioane de lei, în scădere cu 17% faţă de anul 2009.

Afacerile Vienna Insurance Group (VIG) în România au scăzut cu aproape 13% în 2010, comparativ cu 2009, până la 536 de milioane de euro.

Grupul austriac controlează în România asiguratorii Asirom, BCR Asigurări, BCR Asigurări de Viaţă şi Omniasig.