CUTREMUR ÎN LUMEA TĂTARILOR: subprefectul Iucsel Selamet și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, trimiși în judecată de DNA!

Categories EvenimentePosted on

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpaților ELAMET IUCSEL, subprefect al jud. Constanța, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită, și ESERGHEP GELIL, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de favorizarea infractorului

Potrivit DNA, la data de 24 octombrie 2013, inculpatul Selamet Iucsel, subprefect al județului Constanța, a promis bani și alte foloase unui agent de poliție judiciară în cadrul IPJ Constanța – Serviciul de Investigații Criminale (denunțător în cauză) pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv și să propună soluții favorabile față de el.

La data de 7 noiembrie 2013, inculpatul Eserghep Gelil l-a ajutat cu informații pe Selamet Iucsel, comunicându-i împrejurarea că discuțiile sale telefonice sunt interceptate și că este supravegheat operativ, deși cunoștea că acesta este cercetat în mai multe dosare penale. Informațiile confidențiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale în prezenta cauză, împiedicându-l astfel pe Selamet Iucsel să dea efectiv mita promisă denunțătorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor specializați din cadrul D.I.P.I. și de cel al Serviciului de Operațiuni Speciale Constanța.