Jurnal alimentar online

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

Jurnal alimentar online

Cu un efort de doar cinci minute, fiecare dintre noi poate ţine un jurnal alimentar prin care să-şi urmărească eficient obiceiurile alimentare.

Primul jurnal alimentar online românesc are deja o istorie de doi ani. Pornit de Societatea de Nutriţie din România, proiectul anchetainfarfurie.ro s-a adresat în principal persoanelor fără probleme de sănătate care doresc să adopte un stil de viaţă sănătos.

Utilizatorii pot obţine informaţii corecte despre macronutrienţi, micronutrienţi, dar şi câteva reguli esenţiale pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Datele din jurnal pot fi introduse în cel mult cinci minute. Rapiditatea introducerii datelor şi reprezentarea grafică a rezultatelor le permit utilizatorilor să-şi urmărească cu uşurinţă obiceiurile alimentare şi să le modifice în funcţie de necesarul recomandat de calorii, lipide, glucide şi proteine.

Ancheta în farfurie permite în primă fază calcularea indicelui de masă corporală, a necesarului de calorii recomandat pentru vârsta şi sexul fiecărui utilizator, precum şi fixarea unei ţinte în ceea ce priveşte aportul caloric pentru persoanele care vor să scadă în greutate.

Jurnalul alimentar personalizat prezintă într-o manieră grafică intuitivă o comparaţie între aportul zilnic de calorii şi cel recomandat. Utilizatorii pot să-şi aleagă dintre cele peste 6.000 de mâncăruri prezente în baza de date, pot să-şi introducă propriile reţete culinare în funcţie de care se va calcula cantitatea de calorii, glucide, lipide şi proteine sau pot opta pentru introducerea de alimente care nu se regăsesc în baza de date, dar au scrise pe ambalaj elemente nutritive.

Mai mult, utilizatorii îşi pot urmări şi evoluţia parametrilor biologici, precum greutatea, perimetrul abdominal sau înălţimea.