EXCLUSIV. Vor fi reînfiinţate căpităniile zonale din cadrul ANR. Mezei ar putea redeveni director la Căpitănia Zonală Constanța

Categories EconomicPosted on

Activitatea angajaţilor din cadrul Autorităţii Navale Române va reintra în normal în aproape două luni după mai bine de  şapte luni de incertitudini în cadru instituţiei după ce organigrama a fost modificată de fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Valentin  Preda.

Conform  actualei organigrame aprobată de Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu au fost desfiinţate căpităniile zonale şi modificate direcţiile din cadrul  ANR. Foarte mulţi directori au fost schimbaţi ilegal, iar unii dintre aceştia chiar au dat în judecată instituţia, cum ar fi cazul fostului şef al Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei. Şeful Autorităţii Navale Române Andrian Mihei a declarat că noua organigramă a fost  făcută de fostul director al ANR, Matei Constantin, şi îmbunătăţită de actualul şef al instituţiei. Organigrama a fost aprobată de  Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, și are drept scop fluidizarea activităţii ANR şi excluderea conflictelor de interese.

Potrivit lui Andrian Mihei, se va reveni la forma veche, şi anume reînfiinţarea căpităniilor zonale care au fost desfiinţate şi reorganizate în departamente Maritim şi Fluvial, iar numirea directorilor va fi făcută de directorul Autorităţii Navale Române, care va prezenta noua reorganizare în Consiliul de Conducere al instituţiei. Noii directori, care vor fi numiţi pe o perioadă de 60 de zile  cu delegaţie, după care vor participa la examen, iar şeful ANR  a promis transparenţă totală.

Andrian Mihei spune că cei care vor să acceadă la funcţia de diretor trebuie să îndeplinească nişte criterii unul dintre acesta fiind experienţa profesională dar şi cunoaşterea modului de intervenţii la incidentele de navigaţie.

Întrebat ce se va întâmpla cu angajaţii care au dat în judecată instituţia după ce au fost demişi abuziv și dacă există posibilitatea ca aceştia să fie numiţi din nou pe funcţii, Andrian Mihei a declarat că probabil că aceştia îşi vor retrage plângerile.

De asmenea, prin reînfiinţarea căpităniilor zonale este posibil ca la şefia Căpităniei Zonale Constanța să revină Alexandru Mezei.