Fătuloiu “se tânguia, ca o femeie, să îi dau bani”, susține Chelu

Categories La ziPosted on

Fătuloiu “se tânguia, ca o femeie, să îi dau bani”, susține Chelu

Omul de afaceri Cătălin Chelu a povestit azi, la judecarea contestaţiei împotriva arestării preventive, despre momentul în care i-ar fi dat șpagă fostului secretar de stat din MAI, Dan Valentin Fătuloiu, informează Realitatea TV.

Chelu a susținut că s-a întâlnit de patru ori cu Fătuloiu, două dintre întâlniri având loc în noiembrie 2010 şi fiind interceptate de DNA. Omul de afaceri a spus că niciodată nu a făcut vreun demers pentru a-i da mită lui Dan Fătuloiu.

Chelu a mai povestit că, la întâlnirea din 12 noiembrie, când a intrat în biroul lui Fătuloiu de la MAI, acesta l-ar fi întrebat “dacă i-a adus milionul de euro”, iar el i-a replicat că fiul său, Alexandru Fătuloiu, îi datorează lui un milion de euro. Omul de afaceri a susţinut că timp de 20 de minute s-a certat cu Fătuloiu, care l-ar fi ameninţat cu dosarele penale în care era cercetat.

Pe 19 noiembrie, când s-a realizat flagrantul, Cătălin Chelu a declarat că a mers în biroul lui Fătuloiu, care “se tânguia, ca o femeie, să îi dau bani”. Ulterior, Fătuloiu a venit la el la maşină, unde i-a prezentat-o pe soţia sa. Cu privire la sacoşa în care procurorii DNA susţin că ar fi fost 50.000 de euro, prima tranşă din mita promisă, Chelu le-a spus judecătorilor că în respectiva pungă erau, de fapt, agende, pixuri şi alte materiale promoţionale. Acesta ar fi fost motivul, susține Chelu, pentru care Fătuloiu nu a rămas în parcarea MAI până la sosirea procurorilor.

“Mă chinuie o întrebare – de ce nu a rămas acolo (Dan Valentin Fătuloiu, n.r.)? Poate pentru că văzuse ce i-am dat şi a fost prins într-o situaţie ruşinoasă, pierdea ocazia de a îşi demonstra integritatea”, a declarat Chelu.
Omul de afaceri le-a cerut judecătorilor să fie cercetat în libertate, pentru că trebuie să supravegheze activitatea firmelor sale, are de întreţinut cinci copii minori şi suferă de o boală incurabilă de inimă.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat recursul omului de afaceri Cătălin Chelu şi a celor trei apropiaţi ai săi, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, împotriva deciziei din 21 noiembrie a Tribunalului Bucureşti, prin care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.