Magazinele online, accesate de pe mobil pentru achiziții de IT, îmbrăcăminte şi bijuterii

Categories trimitere dreapta, UtilPosted on

Magazinele online, accesate de pe mobil pentru achiziții de IT, îmbrăcăminte şi bijuterii

Doar 1,47% din totalul clienților din mediul virtual își fac cumpărăturile folosind Internetul de pe telefonul mobil

Cei mai mulți vizitatori care au accesat magazinele online folosind telefoanele mobile s-au orientat spre achiziții din domeniile IT, îmbrăcăminte și bijuterii, relevă un studiu realizat de trafic.ro.

„În luna martie, peste 88.000 de vizitatori unici au accesat magazinele online de pe telefoanele mobile, reprezentând 1,47% din totalul vizitatorilor acestor site-uri. Vizitatorii din subcategoria Îmbrăcăminte/încălţăminte au accesat în proporţia cea mai mică site-urile folosind telefoanele mobile, doar 0.68%. Subcategoria Calculatoare/software a fost cea mai accesată”, se arată în studiul realizat de trafic.ro

Autorii cercetării notează faptul că, din rândul acestor vizitatori, cei mai mulți (7.190)  au fost interesaţi de calculatoare şi software.

„Pe următorul loc sunt vizitatorii  site-urilor care comercializează  îmbrăcăminte şi încălţăminte, cu un număr de 3.883, iar pe locul al treilea sunt cei care au căutat online bijuterii şi cadouri, numărul acestora ridicându-se la 2.585. Următoarele categorii care generează interes sunt, în ordine: casă şi grădină, telefoane mobile, articole pentru copii, electronice şi electrocasnice, animale şi echipamente de radiocomunicaţii”, se mai arată în cercetare.

Cei peste 88.000 de utilizatori unici care au accesat magazinele online de pe terminalele mobile au contabilizat peste 230.000 de vizite în aceste spații, cu un total de peste 1.200.000 de afişări.

„În medie, un vizitator a intrat de 2,7 ori pe lună de pe mobil pe un site de comerţ electronic şi la fiecare vizită a văzut 5,45 pagini. Subcategoria Îmbrăcăminte/încălţăminte înregistrează cele mai multe afişări pe vizită – 9,83.

Cele mai puţine afişări pe vizită se înregistrează în subcategoria telefoane mobile, respectiv 2,88”, se mai punctează în studiu.

Cercetarea trafic.ro a mai vizat și sistemele de operare folosite de vizitatorii care folosesc terminalele mobile:

„În privinţa sistemelor de operare folosite de aceşti utilizatori, iPhone conduce în top cu 144.440 de vizite, urmat de Android cu 49.878 şi Symbian cu 34.748. Pe următoarele locuri se clasează RIM, Windows Mobile, Bada  şi Linux Smartphone”.

„În privinţa sistemelor de operare folosite de aceşti utilizatori, iPhone conduce în top cu 144.440 de vizite, urmat de Android cu 49.878 şi Symbian cu 34.748”, se arată în cercetarea realizată de trafic.ro.