Monica Iacob-Ridzi, trimisă în judecată de procurorii DNA

Categories La ziPosted on

Monica Iacob-Ridzi, trimisă în judecată de procurorii DNA

Fostul Ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a fost trimisă în judecată marți de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ridzi este pusă sub acuzare în legătură cu organizarea Zilei Tineretului, la data de 2 mai 2009, la Costineşti.

Fostul ministru al Tineretului este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii.

În decembrie 2010, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale asupra sa.

Prejudiciul creat în urma achiziţionării de către Ministerul Tineretului şi Sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri şi un frigider, are o valoare de 100.000 de lei.

La data de 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticorupţie de începere a urmăririi penale faţă de Ridzi, într-un prim dosar.