Noua generație smart fortwo – un stil incitant

Categories trimitere dreapta, UtilPosted on

Noua generație smart fortwo – un stil incitant

Brand-ul smart nu presupune doar un autovehicul inteligent pentru oraș, cu un concept inovator și un design distinct, dar și redefinește de mai bine de un deceniu mobilitatea urbană motorizată.

Combină responsabilitatea față de mediu și înaltele standarde ecologice cu bucuria de a trăi și un nivel ridicat de divertisment. Cu dimensiunile sale compacte, acest autovehicul de două locuri ocupă un spațiu de neegalat atât pe drum, cât și în parcare.

Noua generație smart se poate astfel lăuda cu o funcționalitate de ultimă oră și cu tehnologii orientate către viitor, ecologice. Mai mult de 1,2 milioane de unități smart fortwo au fost livrate clienților din momentul lansării primului model, în 1998.

Reușitele ulterioare au confirmat că smart se află pe calea cea bună în ceea ce privește „abordarea smart”, generatoare de tendințe.

Spre exemplu, legat de design, smart fortwo a primit mult doritul premiu „Red dot” pentru design excepțional și și-a găsit locul în Muzeul de Artă Modernă de la New York înainte de a lua calea străzilor din SUA în 2008. Sau în privința ecologiei: înregistrând doar 86 de grame de CO2 pe kilometru, smart cdi este campionul CO2, iar smart se poate mândri cu cel mai scăzut consum la nivel de flotă.

Mai mult decât atât, smart este un pionier în sectorul vehiculelor electrice, redefinind mobilitatea urbană cu zero emisii.

Impact vizual puternic, mașină mică

Noile lumini opționale LED pentru șofatul pe timp de zi nu numai că măresc nivelul de siguranță, dar oferă autovehiculului mai mult farmec, un detaliu care atrage privirile.

Trei noi modele de jante din aliaj aduc și ele noi idei în zona de design și stil. Interiorul noii generații smart fortwo a fost reproiectat și întâmpină șoferul și pasagerul cu o atmosferă destinsă, modernă și spațioasă.

Tabloul de bord îmbrăcat în întregime în material textil are un stil nou și armonios.

Alte opțiuni de echipament dau formă imaginii interiorului de înaltă clasă și subliniază atenția pentru detalii. Acestea includ un cadran reproiectat, cu un disc central contrastant închis la culoare pentru panoul de instrumente, o montură cromată mată, pentru volanul cu două spițe al liniei passion, și, opțional, o cotieră centrală pliabilă tapițată.

Facilități inteligente și detalii practice

Noul stil este completat de o serie întreagă de facilități inteligente de depozitare și de detalii practice. Ele sporesc atracția smart-ului fortwo în calitate de autovehicul de uz cotidian.

Spre exemplu, acum există o cutie de mari dimensiuni pentru depozitare în secțiunea inferioară a consolei centrale, la îndemâna șoferului și a pasagerului. Un covoraș din cauciuc și o bandă de cauciuc interioară asigură că obiectele mici, ca pixurile și telefoanele mobile, nu alunecă în interior.

O clamă pe capacul torpedoului opțional vopsit în crom mat păstrează note, spre exemplu, pentru ca șoferii de smart să nu uite nimic. Şi buzunarele scaunelor, dotare standard, amplasate pe suporturile laterale dintre scaunele șoferului și pasagerului, oferă un spațiu adițional, versatil, de stocare.

Noua logică de operare cu o singură mână a portbagajului este un alt detaliu practic.

În acord cu pulsul vremurilor

Noul sistem audio multimedia de navigare este un veritabil succes multimedia, cu un ecran de 16,5 cm, un sistem integrat de navigare și cu un sistem hands-free Bluetooth. Ecranul touch permite operarea intuitivă a tuturor funcțiilor radioului, CD/DVD player-ului, sistemului hands-free Bluetooth și navigației. Prin slotul de card SD pot fi încărcate muzică, videoclipuri sau imagini.

Sistemul audio de navigare multimedia are porturi USB și AUX pentru dispozitive externe și o interfață pentru controlarea unui iPod. Noul sistem audio de bază are, de asemenea, porturi USM și AUX pentru MP3 sau CD player.

Noul sistem opțional de sunet surround se poate mândri cu un excepțional volum de sunet pentru această clasă, furnizat de către un amplificator digital multi-canal, cu o putere de 8×40 Watt, difuzoare de înaltă frecvență perfect integrate în triunghiurile din dreptul oglinzilor, difuzoare de frecvențe medii în uși, difuzoare spate în stâlpii B și un subwoofer sub scaunul șoferului.

Motorizări economice, ecologice și atât

Motorizările noii generații funcționează mai eficient ca niciodată. Versiunea de 40 kW cdi turbodiesel este campionul CO2, cu emisii de doar 86 g/km. Motoarele optimizate pe benzină stabilesc și ele noi recorduri în ceea ce privește emisiile de CO2.

Grație muncii atente la unitatea de control a motorului și la sistemul de evacuare, atât 45 kW, cât și 52 kW consumă în medie 4,2 litri de benzină la 100 km – corespunzând emisiilor CO2 de 97g/km.

Versiunea 62 kW consumă 4,9 litri de combustibil la suta de kilometri (corespunzând emisiilor de CO2 de 114 g/km).

Puterea utilă a versiunii BRABUS a fost ridicată de la 72 kW la 75 kW. În ciuda acestui fapt, cu 119 g CO2 la suta de kilometri, chiar și acest motor mai puternic rămâne sub pragul de 120 de grame.

Noua generație smart fortwo este disponibilă în Romania de la sfârșitul lunii septembrie 2010, la prețuri începând de la 8.395 euro + TVA.

Adrian Robert BĂLAN