Oprea: Doar 20% din pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor au scăzut

Categories La ziPosted on

Oprea: Doar 20% din pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor au scăzut

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat că doar 20% din pensiile de până la 3.000 de lei au scăzut, relatează Realitatea TV.

Toate pensiile militarilor cu stagiu complet şi o valoare sub 3.000 de lei au crescut, iar  20% din pensiile militarilor în rezervă cu stagiu incomplet au scăzut, potrivit ministrului Apărării.

“În acest moment situaţia recalculării se prezintă astfel. Toate pensiile militarilor care au stagiu complet şi care aveau sub 3.000 au crescut şi acest lucru îl poate verifica oricine. Acesta a fost angajamentul meu şi al premierului. Şi din dosarele militarilor cu carieră incompletă şi cu pensie de până în 3.000 de lei aproximativ 80% au crescut şi 20% scăzut”, a declarat Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale.

“Cei care au fost trecuţi în rezervă înainte de încheierea carierei militare aceştia au beneficiat de măsuri de protecţie socială şi au primit plăţi compensatorii şi ajutoare stabilite de lege, după caz. De exemplu, un maior care a ieşit la pensie la 40 de ani a primit ajutoare de peste 1 miliard de lei vechi, au primit pensie anticipată şi au putut practica alte profesii ieşind din armată mai repede”, a mai adăugat ministrul Apărării.

Militarii în rezervă care au primit pensii mai mici pentru că dosarele lor nu au fost procesate îşi vor recupera banii.

“Pensionarilor militari a căror dosare nu au fost încă procesate şi care potrivit legii au primit o pensie recalculată la nivelul salariului minim pe economie le transmit să aibă încredere că vor primi retroactiv pensiile care li se cuvin de la 1 ianuarie 2011″, a dat asigurări Gabriel Oprea.