Premii pentru elevii constănțeni

Categories Cultura-educatiePosted on

Elevii constănțeni au participat în perioada 29 mai -1 iunie 2014 la etapele naționale ale competițiilor școlare: Olimpiada „Universul cunoașterii prin lectură” și Concursul „Ionel Teodoreanu” de unde s-au întors cu două premii I și o mențiune.

Astfel, la Olimpiada națională „Universul cunoașterii prin lectură”, desfășurată la Galați, în localitatea Suceveni, în perioada 29 mai – 1 iunie, echipajul format din patru eleve: Cazacu Carmen, clasa a V-a, Școala Gimnazială Nr. 2 din Plopeni, Stângă Elena-Georgiana, clasa a VI-a, Liceul Tehnologic din Ciobanu, Ștefan Irina, clasa aVII-a, Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August și Tocariuc Maria, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic din Mihail Kogălniceanu, a obținut Premiul I.

La olimpiadă au participat 172 de elevi din școlile gimnaziale din toate județele țării, care au susținut atât o probă scrisă, în echipă, cât și o probă în care au avut de prezentat portofoliul elaborat de echipaj sub îndrumarea doamnelor profesoare (Mihai Ioana,Pană Florența, Marioara Mihai și Simion Georgiana).

În aceeași perioadă, a avut loc la Iași, Concursul transcurricular de lectură și interpretare „Ionel Teodoreanu”, unde elevele din lotul Constanței s-au remarcat prin obținerea Premiului I – Nechita Anca Maria, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „C-tin Brâncuși” din Medgidia, profesor coordonator Lavinia Duțu Maria – și a unei Mențiuni – Bălăucă Delia, clasa a VII-a, Școala Gimanzială „Gala Galaction” Mangalia, profesor Mihai Sorin.