Proprietarii de ambarcaţiuni, luaţi la puricat de inspectorii Autorităţii Navale Române

Categories EconomicPosted on

Autoritatea Navală Română va demara de săptămâna viitoare o amplă campanie de informare şi atenţionare în ceea ce privește importanţa măsurilor de siguranţă şi securitate la bordul ambarcaţiunilor.

 

Directorul ANR, Andrian Mihei, a declarat că această campanie va demara şi la nivelul proprietarilor de ambarcaţiuni care desfăşoară activităţi de agrement pe timpul sezonului estival .

 

El a declarat că în primă fază se va face o informare. Vor fi atenţionaţi toți proprietarii de ambarcaţiuni, după care inspectorii ANR vor trece la contravenţii aspre asupra proprietarilor de ambarcaţiuni şi debarcadere, scopul fiind acela de impunere a standardelor privind siguranţa navigaţiei securitatea navelor şi a vieţii oamenilor pe ape.

 

Mihei declarat că proprietarii au obligaţia conform legii să aibă la bordul ambarcaţiunilor veste de salvare în funcţie de numărul persoanelor autorizate să urce la bordul acestor ambarcaţiuni, dar şi veste în plus. Inspectorii vor veriifca dacă aceste vete de salvare există și conducătorii de ambarcaţiuni au carnet de conducător de ambarcaţiuni, mai ales că în ultima perioadă unii dintre aceştia au obţinut foarte uşor aceste carnete, a spus Andrian Mihei.

 

Campania demarată de ANR are drept scop eliminarea incidentelor cu pierdere de vieţi omeneşti, cum au fosst cele care au avut loc la Tulcea și Galaţi, în trecut.