Documentarul românesc “Lumea văzută de Ion B.” a câștigat un Premiu Emmy

Categories La ziPosted on

Documentarul românesc “Lumea văzută de Ion B.” a câștigat un Premiu Emmy

Documentarul românesc “Lumea văzută de Ion B.”, în regia lui Alexandru Nanau şi produs de HBO România, a fost distins cu Premiul Emmy International, la categoria “Arts Programming”, la a 38-a ediţie a festivalului, conform Antena 3.

“Lumea văzută de Ion B.” îi este consacrat lui Ion Bârlădeanu, un român fără adăpost din București, devenit celebru în toată lumea ca artist pop, datorită colajelor create în ultimii 40 de ani.

Bătrânul locuia şi lucra, acum trei ani, în ghena unui bloc din Capitală. În 2009, operele sale erau expuse la Londra, alături de cele ale celebrilor artiști Andy Warhol şi Marcel Duchamp.

Anul acesta, lucrările i-au fost expuse într-un vernisaj personal de succes intitulat “Realpolitik” , la o prestigioasă galerie de artă din Paris.

Operele sale au fost admirate în cadrul expoziţiei şi de faimoasa actriţa Angelina Jolie, care s-a declarat un fan înrăit al lucrărilor sale și a cumpărat două dintre ele.

Ion Bârlădeanu a fost descoperit în anul 2007, dar a devenit cunoscut anul trecut, după ce a fost descoperit de Dan Popescu, cel care a organizat prima expoziţie cu operele artistului străzii, la galeria H’Art.

Actualmente, artistul nu mai câştigă nici un ban de pe urma operelor sale, pentru că i-a cedat, din păcate, toate drepturile descoperitorului său, Dan Popescu.