Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie rămân în arest

Categories La ziPosted on

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie rămân în arest

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar să fie judecaţi în arest preventiv. Astfel, Tribunalul a respins recursul procurorilor împotriva deciziei din 24 mai a Judecătoriei Sectorului 1, care a dispus revocarea arestării celor doi. Decizia este definitivă.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut joi, în ultimul său discurs în faţa completului de recurs de la Tribunalul Bucureşti, că este “zugrăvit de parchet şi de o anumită parte a presei susţinătoare a actualului regim drept un infractor sinistru, pe care nimic nu îl poate opri să săvârşească infracţiuni în serie”.

Vîntu a afirmat că, după ce a decis să se implice în viaţa socială a ţării, “din dragoste pentru semeni”, a demarat o serie de proiecte, afirmând că a şcolarizat, din fonduri proprii, 3.000 de specialişti în domeniul financiar, iar majoritatea instituţiilor financiar-bancare lucrează în prezent cu oamenii pe care i-a format el, pe banii săi.

De asemenea, SOV a afirmat că a dat populației 11.000 de locuri de muncă şi că, timp de trei ani, a furnizat reviste culturale şi ştiinţifice petnru şcolile din mediul rural.

El a mai afirmat că, după închiderea scandalului FNI, a construit trustul Realitatea, pe care l-a calificat drept “o platformă de exprimare liberă şi de excelenţă în jurnalism”.

La rândul său, Ion Ilie Cezar a afirmat, în faţa Tribunalului Bucureşti, că nu a încercat niciodată să-l şantajeze pe managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, și a considerat, în perioada în care a fost mandatar al lui Vîntu în trust, că sunt prieteni, făcând planuri să îşi petreacă concediile împreună.

Ion Ilie a susţinut că interceptările depuse la dosar ar fi fost selectate cu rea-voință, fiind păstrate doar cele care susţineau ipoteza unui şantaj.

Tribunalul Bucureşti a decis ca cei doi să rămână în arest, iar decizia una definitivă.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, luni, alături de Ion Ilie Cezar, de către procurorii Parchetului General, ambii fiind acuzați de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV. Cei doi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv.