Guvernul își asumă azi răspunderea pe legile salarizării

Categories La ziPosted on

Guvernul își asumă azi răspunderea pe legile salarizării

Guvernul urmează să-și asume azi răspunderea pe legile salarizării bugetarilor care vor primi și în 2011 remunerații mai mici decât în prima parte a acestui an, relatează Realitatea TV.

Este vorba despre legea-cadru și cea privind salarizarea bugetarilor. Aceștia ar urma să primească anul viitor lefuri majorate cu 15%. Această creştere se aplică la valoarea salariilor din octombrie, adică la cea redusă cu 25%. Dacă se iau în calcul inflația şi renunțarea la al 13-lea salariu, majorarea salariilor este de numai 1,4%.

Legea mai prevede că și în 2011 nu vor fi acordate prime, tichete de masă, tichete cadou şi de vacanţă, iar orele suplimentare vor fi recompensate doar cu timp liber.
Legea – cadru a salarizării unitare conţine coeficienţii în baza cărora vor fi calculate remuneraţiile angajaţilor de la stat.

Această grilă nu se va putea aplica însă de anul viitor, ci doar atunci când salariile în sectorul public vor reveni la valoarea de dinaintea tăierii cu 25%. Legile salarizării sunt cerute de Fondul Monetar Internaţional.