Seruri anti-imbatranire: ce sunt si cum sa le prepari acasa cu ingrediente naturale

Categories LifestylePosted on

Pentru a completa ingrijirea zilnica a pielii, pe langa curatarea fetei si gatului si utilizarea unor creme specifice, este indicat sa folositi seruri. Acestea sunt solutii foarte concentrate, cu o consistenta caracteristica foarte fluida, capabile sa patrunda rapid in piele. Daca esti iubitor de cosmetica naturala, poti prepara si acasa serul anti-imbatranire, folosind ingrediente naturale.

Ce sunt serurile anti-imbatranire

Serurile anti-imbatranire sunt produse cosmetice ultra-concentrate bogate in ingrediente active.

Sunt foarte lichide si se aplica pe piele cu ajutorul unui picurator. Este suficient sa aplicati o cantitate mica de produs pe piele si sa masati cu atentie pe fata si pe gat, evitand zona ochilor, pana la absorbtia completa.

Pentru o mai mare eficacitate, serul anti-imbatranire trebuie aplicat seara, dupa demachierea cu grija, curatarea si uscarea pielii. Actiunea lor puternica de hidratare completeaza ingrijirea zilnica a pielii si face pielea mai elastica si mai ferma.

Nu exista o varsta precisa pentru a incepe sa il utilizati. Putem spune, in general, insa, ca sfatul expertilor este sa folosesti o crema hidratanta pana la 35 de ani, apoi sa treci la un ser fermant si, peste 45 de ani, sa folosesti unul antirid. Diferenta este in ingrediente si concentratia lor.

Cele gasite pe piata sunt preparate din substante naturale imbunatatite in laborator. Cu toate acestea, folosind produsele potrivite, puteti pregati si acasa unele foarte eficiente.

Ser anti-imbatranire DIY

Inainte de a continua cu prepararea serului anti-imbatranire, dezinfectati cu atentie toate instrumentele necesare: un recipient mic (de preferinta in sticla) si o lingurita pentru amestecare, o sticla de cristal cu picurator pentru conservarea produsului (trebuie fii intunecat).

Ingredientele necesare sunt: 15 g de ulei de maces, 15 g de ulei de argon, 15 g de ulei de jojoba, 4 picaturi de ulei esential de geranium egiptean, 4 picaturi de ulei esential de tamaie si 0,5 g de vitamina E.

Primele 3 uleiuri enumerate confera serului calitati excelente de elasticitate si hranire. Jojoba in special, fiind de fapt o ceara lichida la temperatura camerei, favorizeaza absorbtia ingredientelor active ale tuturor celorlalte ingrediente. Uleiurile esentiale confera serului un miros foarte placut iar cel egiptean este o adevarata minune impotriva ridurilor si relaxarii tesuturilor. In sfarsit, vitamina E, ingredientul principal al tuturor preparatelor antirid.

Toate ingredientele sunt usor disponibile in medicina pe baza de plante, in timp ce vitamina E pura in solutie lichida poate fi achizitionata in farmacii si parafarmacii. Va fi suficient sa le amestecati cu grija si sa le turnati in sticla de cristal. Uleiurile sunt conservanti naturali asa ca daca serul nu este contaminat (impuritati ale pielii sau praf), schimbari bruste de caldura si lumina directa a soarelui rezista aproximativ 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *