10 mituri despre diete pe care sa le stii daca vrei sa slabesti

Categories SanatatePosted on

Cine altcineva a tinut o dieta la un moment dat in viata lui ? Acele momente vin cand simti ca hainele tale nu ti se potrivesc bine, ca ai cateva kilograme in plus si te hotarasti sa incepi un plan. Uneori vii la el pentru ca ti-o recomanda un prieten, alteori iti este recomandat de un expert, cu alte ocazii il vezi pe retelele de socializare… nu este ciudat ca, tinand cont de varietatea optiunilor pe care le aveti in fata dvs., exista multe mituri si credinte , conceptii gresite legate de diete si pierderea in greutate.

„Mancatul de fructe noaptea ingrasa”, „trebuie sa renunti la consumul de carbohidrati”, „poti sari peste mese”… Le-ai mai auzit, nu? Ei bine, multe dintre ele nu au nicio baza stiintifica si, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa tii minte ca este esential ca dieta sa fie personalizata, adaptata tie. Prin urmare, echipa de nutritionisti a lui Germaine Goya ne ajuta sa dezminti toate aceste mituri cu un singur scop: sa incepem sa ducem un stil de viata mai sanatos in aceasta toamna. . Ia-ti notite.

  • Carbohidratii nu ingrasa. Expertii subliniaza ca atata timp cat ceea ce mananci face parte dintr-un stil de viata sanatos, nu exista alimente „rele” in sine. Desigur, ai grija la alimentele ultraprocesate sau la alimentele cu adaos de zaharuri, deoarece consumul lor pe termen lung poate avea consecinte asupra sanatatii tale. Este legat, de exemplu, de boli cardiovasculare sau diabet.
  • A manca mai putin este egal cu pierderea in greutate. Nu se intampla intotdeauna asa. Si in timp ce reducerea caloriilor este importanta pentru pierderea in greutate, pur si simplu a manca mai putin nu garanteaza o pierdere sanatoasa in greutate. Mai multe aspecte trebuie luate in considerare, de exemplu, calitatea alimentelor si echilibrul nutrientilor, doua aspecte care sunt si ele fundamentale.
  • Sari peste mese nu te ajuta sa slabesti . Daca exista un fapt evident, este ca organismul nostru are nevoie de o anumita cantitate de calorii pentru a putea desfasura activitati zilnice. „Prin urmare, daca eliminam alimente precum micul dejun, nu promovam pierderea in greutate sau in grasime, ci dimpotriva, deoarece organismul va ajunge sa absoarba acele calorii in plus din alte alimente ingerate”, comenteaza ei. Acest lucru nu intra in conflict cu postul intermitent , care implica prelungirea orelor dintre cina si micul dejun a doua zi,
  • Toate caloriile sunt egale. Nu toate caloriile sunt egale. Trebuie sa tii cont de faptul ca caloriile diferitelor alimente pot avea efecte diferite asupra organismului datorita proprietatilor lor nutritive si capacitatii lor de a potoli foamea.
  • Fiti atenti la asa-numitele alimente care ard grasimile. Nu, alimentele minune nu exista. Niciun aliment nu are capacitatea de a arde grasimile de la sine. Prin urmare, ceea ce ar trebui sa faci cu adevarat este sa reglezi cantitatea de calorii pe care o consumi tinand cont de activitatea fizica pe care o faci zilnic.
  • Nu trebuie sa eliminati elemente din alimentatie . Cel putin, nu ar trebui sa o faci fara sa fii recomandat de un expert, care ar trebui sa ia in considerare daca exista vreun motiv, cum ar fi o alergie sau intoleranta , sau o problema digestiva, pentru a face acest lucru. Ceea ce ar trebui sa eliminati sunt toate acele alimente ultraprocesate care contin o cantitate mare de grasimi, fainuri rafinate, sare si zaharuri.
  • Grasimea nu este rea. „Este obisnuit sa auzi ca pentru a pierde in greutate trebuie sa elimini grasimea. Desi acest lucru are un oarecare adevar, grasimile in sine nu sunt daunatoare organismului. De fapt, ele sunt necesare pentru functionarea sa corecta. Hraneste-te cu alimente apetisante precum avocado, somon, evoo…”, spun ei.
  • Este rau sa mananci noaptea? Momentul zilei in care mananci alimente nu este atat de relevant. Astfel, ei explica ca „la ceea ce ar trebui sa fii cu adevarat atent este la ceea ce ingerezi si la activitatea fizica pe care ai facut-o sau urmeaza sa o faci. Astfel nu va exista exces sau deficit caloric”.
  • Foamea este un semn ca slabesti. „ A te simti foame nu este neaparat un indicator ca slabesti eficient. Restrictia extrema a caloriilor poate incetini metabolismul si poate provoca pierderea masei musculare in loc de grasime”, explica ei.
  • Consultarea unui profesionist nu este importanta.  „Este o mare greseala. Este necesar sa abordam slabirea si dieta cu o abordare bazata pe dovezi stiintifice si indrumarea profesionistilor din domeniul sanatatii. Prin urmare, nu cadeti in capcana acestor mituri si cautati o abordare echilibrata si durabila de realizat. obiectivele dumneavoastra de sanatate”, concluzioneaza ei.